Šesti rođendan iTunes App Store-a

iTunes App Store danas slavi šesti rođendan i u tu čast portal TechCrunch izdvojio je neke bitne brojke koje mogu da objasne kakav je put Appleova radnja prošlo do danas.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 11.07.2014.

12:04

Default images

App Store danas nudi više od 1,2 miliona aplikacija, a broj njihovog preuzimanja je 75 miliona. Najviše i najredovnije se preuzimaju aplikacije iz “Media” i “Entertainment” kategorija, dok su na drugom kraju intersovanja kalkulatori i igre.

Dvadesetjedan procenat svih aplikacija koje su postavljene “u izlog” od prvog dana danas je mrtvo, a 1,252,777 od ukupno 1,601,413 aplikacija je i dalje dostupno. Najviše je “mrtvo” aplikacija iz kategorije “Books” (27%t), “Entertainment” (25%) i “Utilities” (25%)
Prvi put u istoriji iOS aplikacije približavaju se onima na Androidu kada su u pitanju “Power Users” koji određene apliakcije koriste 10 ili više puta mesečno, dok je lojalnost korisnika iOS aplikacijama 24% prema Androidovih 21. I na kraju, iako korisnici App Store-a i dalje ima problema sa pronalaženjem aplikacije koja im je potrebna (na tome Apple i dalje intenzivno radi) on i dalje ne pokazuje znake smanjena rasta. Trenutno je registrovano 9 miliona developera koji prave aplikacije na iOS-u, što je rast od 47% u odnosu na prethodnu godinu.

Prošle godine Apple je zaradio 10 milijardi dolara na prodaji aplikacija, a developerima je za te aplikacije platio 15 milijardi ali od prvog da na Store-a do danas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: