Microsoft: Nagrade za najbolje aplikacije srednjoškolaca

Završeno je takmičenje za srednjoškolce u kreiranju mobilne aplikacije na Windows Phone platformi, a pobednicima će sutra biti uručene nagrade u prostorijama kompanije Microsoft.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 29.06.2014.

12:44

Default images

Najbolju aplikaciju "Catch code" napravili su učenici Tehničke škole "15.maj" iz Prokuplja Milena Stojanović, Darko Kostić, Aleksandar Vukašinović i Zoran Kuštrimović.

Oni su uz pomoć programerskih osnova napravili aplikaciju za kodiranje poruka za Windows 8 Phone, koji nema mogućnost zaključavanja poruka.

Takmičenja "Met mobile challenge" organizovali su Univerzitet Metropolitan i kompanija Microsoft tokom februara i marta 2014. godine. Učenici srednjih škola imali su zadatak da kreiraju mobilnu aplikaciju na Windows Phone platformi koristeci Visual App Studio.

Najbolji tim od Metropolitan univerziteta kao nagradu dobija punu stipendiju za četvorogodišnje školovanje na Fakultetu informacionih tehnologija, dok od Microsofta dobijaju četiri telefona Nokia Lumia.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: