Nokia se i dalje suočava s gubicima

Finska kompanija Nokia se u prvom tromesečju suočila sa 30-procentnim padom prodaje mobilnih uređaja, i to u odeljenju koje je prošle nedelje prodala američkom Microsoftu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 29.04.2014.

10:31

Default images

Neto gubici Nokia su u prvom kvartalu iznosili 239 miliona evra u poređenju sa 272 miliona evra iz istog perioda lane, dok su prihodi smanjeni na 2,6 milijardi evra sa prošlogodišnjih 3,1 milijarde evra, navodi se u saopštenju Nokia, a prenosi agencija AP.

Zajedno sa objavljivanjem kvartalnih rezultata, Nokia je najavila nove strategije i imenovanja, nakon što je prošle nedelje završila sa prodajom svog odeljenja za mobilne telefone i sve patente, koje za 5,44 milijarde evra prodala Microsoftu.

Nokia je, takođe, imenovala novog izvršnog direktora kompanije - Indijca Radževa Surija - koji je ranije bio direktor Odeljenja za rešenja i mreže, a koji se finskoj kompaniji priključio 1995. godine.

Nokia, kao bivši svetski lider u sektoru mobilnih uređaja, koji je 2008. imao udeo na globalnom tržištu od 40 odsto, nije uspela da uhvati korak sa konkurentima i odgovori na nove izazove u vidu iPhonea, Googleovog operativnog sistema Android i jeftinijih rivala u Aziji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: