Google pravi kontaktna sočiva sa kamerom

Google je već ekspermentisao sa kompjuterizovanim kontaktnim sočivima i prodavao kamere koje se stavljaju na lice. Sada ima novu ideju: želi da stavi kameru u oko

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 16.04.2014.

10:36

Default images

IT gigant je popunio aplikaciju za patent koja opisuje kontaktno sočivo koje može da fotografiše i prenositi fotografije na smartfon ili neki drugi uređaj, prenosi "Tajm".

Slično Google Glassu, koji sada izgleda već čudno u poređenju sa ovim sočivima, ovaj uređaj bi se kontrolisao treptanjem. Da bi dokazao značaj svog izuma, Google je opisao situaciju u kojoj bi ovakva sočiva mogla da budu korisna.

"Zamislite slepog čoveka kako se približava raskrsnici. Bez Google sočiva, taj čovek ne bi video brzi sportski automobil kako prolazi raskrsnicu. Ako bi nosio sočiva, dobio bi audio upozorenje putem svoga telefona."

Pored toga, u Google-u tvrde da bi ova sočiva ljudima dale i neke "nadljudske" sposobnosti kao što je promena fokusa i širi periferni pogled.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: