Šta sve novo donosi Windows Phone 8.1

Kompanija Microsoft predstavila je svetskoj javnosti Windows Phone 8.1 sa novim funkcionalnostima koje još bolje oslikavaju ličnosti i želje korisnika, stoji u saopštenju kompanije.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 05.04.2014.

16:34

Default images

Pogledajte šta donosi novo izdanje Windows Phonea 8.1:

• ’Start’ ekran: Učinite Live Tiles svojima – Windows Phone ’Start’ ekran je sada još prilagodljiviji i verno oslikava ličnost korisnika, kao i ljudi i stvari do kojih im je stalo. Prošle godine Microsoft je uređajima sa ekranima od pet inča i većim dodao i treću kolonu, ne bi li što više stvari moglo da se pojavi na ekranu. To je omogućeno i na svim drugim veličinama ekrana za Windows Phone 8.1. Sada je moguće i postaviti i sopstvenu kao pozadinu na Start ekranu sopstvenu fotografiju za Start background.

- ‘Lock’ ekran: Mnogo novih “tema” za biranje - Lock ekran je prva od stvari koju korisnici vide kad uzmu telefon u ruke. Microsoft je zato za Windows Phone 8.1 obezbedio novu aplikaciju koja omogućava podešavanje širokog spektra interesantnih “Lock ekran tema”, sa različitim vrstama vizualizacija i animacija.

- Akcioni centar: Live Tiles sada imaju i Akcioni centar koji omogućava da notifikacije za sve aplikacije budu vidljive, a nudi i mogućnost prilagođenog brzog pristupa podešavanjima do kojih je korisnicima najviše stalo, kao što su Wi-Fi, Flight Mode, Bluetooth i Rotation Lock.

- Word flow tastatura: Nova Word Flow tastatura omogućava prstima da klize preko komandi i kucaju brzo. Na ovoj tastaturi je nedavno postavljen zvaničan svetski rekord u brzom kucanju, koji je raniji rekord Swype tastature na Samsungu Galaxy S4 premašio za čak osam sekundi.

- Skype: Nova Skype aplikacija za Windows 8.1 donosi najbolje od Skype-a, kada su u pitanju pametni telefoni. Integrisana je sa Phone Dialer-om, tako da se sada običan telefonski poziv u toku razgovora može unaprediti u Skype video poziv jednom komandom.

- Kalendar: Novi kalendar je redizajniran da bi imao novi nedeljni pregled, koji su mnogi korisnici tražili. Tu su novi detalji kao što su tabela za sledeći dan, nedelju ili mesec a kalendar liči na Outlook na Windows PC računaru.

- Muzika, Video i Podcast: Ova tri segmenta su sada podeljena na zasebne aplikacije, od kojih svaka može biti nadograđena preko Storea. U Muzici je moguće menjati plejliste i uređivati cloud kolekciju veoma lako i ekonomično. Video snimci se mogu kupiti ili iznajmiti od Xbox Music-a, a Podcast dozvoljava prijavu na bilo koji RSS feed i obezbeđuje Bing podcast pretragu za svaku zemlju gde je Windows Phone dostupan. Poboljšana je i kontrola jačine zvuka na telefonu, koja uključuje odvojene slidere za zvono/notifikacije i za aplikacije i medije.

- People Hub, Email & Accounts: People Hub sa više pouzdanosti pregleda sadržaje korisnika na društvenoj mreži i direktno ih povezuje na trodelne aplikacije za društvene mreže. Email sada podržava S/MIME bezbedan e-mail, a proširena je i podrška različitim tipovima profila, koja sada uključuje i iCloud.

- Fotografije & Kamera: Fotografije se sada direktno čuvaju i prikazuju kao automatski organizovana kolekcija, pokazana u grupi sa datumom i lokacijom. U Kameri, korisnički interfejs je unapređen i dodat je burst mode fotografije, kojom može da se uhvati baš pravi trenutak - kao na Windowsu 8.1.

- Data Sense, Wi-Fi Sense, Storage Sense i čuvanje baterije: Stavljajući korisnike u središte svega što radi, Microsofot je stvorio Senses da im pomogne da pripaze na sebe i izvuku najviše iz svog telefona, budu u toku sa podacima, memorijom i baterijom:

• Data Sense. Nova podešavanja u Data Sense pomažu da se dobije više od podataka, smanjivanjem količine podataka koja se koristi pri surfovanju internetom.

• Battery Saver. Nudi uvid u život baterije i pronalazi načine da ona traje duže. Pomaže korisnicima da vide koje aplikacije troše najviše energije, i da iskoriste bateriju do maksimuma, kada je na izdisaju.

• Storage Sense. Storage Sense pomaže da se izvuče više od memorije na telefonu. Nove aplikacije se mogu sačuvati na SD kartici, a u Storage Sense-u je moguće videti i koliko prostora zauzimaju aplikacije i igrice.

• Wi-Fi Sense. Povezuje telefon sa Wi-Fi mrežama u blizini, tako da korisnik to ne mora sam da radi.

Microsoft sa zadovoljstvom najavljuje da novi Windows Phone 8.1 dolazi i sa prvom u svetu, pravom digitalnom pomoćnicom, koja se zove Cortana i o kojoj više možete saznati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: