76 odsto IT profesionalaca i dalje koristi Windows XP

Spiceworks je objavio rezultate izveštaja koji je za cilj imao obraćanje pažnje na probleme IT profesionalaca s obzirom da se polako bliži kraj života Windowsa XP, barem kada je podrška u pitanju.

Tehnopolis

Izvor: TechRadar

Petak, 20.12.2013.

19:50

Default images

Studija nazvana „Kako preboleti XP“, otkrila je koliko je ovaj operativni sistem i dalje prisutan 12 godina nakon njegovog predstavljanja.

Sudeći po rezultatima istraživanja, 76 odsto IT profesionalaca koristi Windows XP. Od tog broja, 36 odsto njih će napustiti Windows XP kada prestane podrška.

Ovo znači da će kada Windows prestane da obezbeđuje bezbednosne nadogradnje i ispravke za operativni sistem, 27 odsto profesionalaca nastaviti da koristi ovaj OS.

Prebacivanje na Windows 7 je za većinu najčešći izbor – 96 odsto anketiranih stručnjaka izjavilo je da ga koriste, ili bi ga koristili na svojoj mreži u odnosu na 42 odsto stručnjaka koji su se odlučili za Windows 8 ili 8.1 dok je 30 odsto izabralo Appleov OS X.

Većina stručnjaka i dalje odbija da unapredi svoj operativni sistem usled manjka sredstava, vremena i resursa.

Ovo istraživanje obavljeno je u oktobru 2013. godine i obuhvatilo je više od 1.300 učesnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: