Šta je Motorola učinila da Moto G bude toliko jeftin?

Motorola je zaintrigirala brojne potencijalne kupce smartfona kada je objavila cenu svog najnovijeg modela pod imenom Moto G koja se kreće od 179 do 199 dolara u zavisnosti od verzije.

Tehnopolis

Izvor: TechRadar

Nedelja, 17.11.2013.

19:07

Default images

TechRadar je pričao sa Magnusom Ahlkvistom, potpredsednikom Motorole za Evropu, Bliski Istok i Afriku u vezi sa novim uređajem i tome kako je kompanija uspela da zadrži cenu niskom bez previše kompromisa kada su specifikacije u pitanju.

„Trudili smo se da ne komplikujemo previše. Verujemo u brzinu. Kada pogledate čist i jasan Android, to je bio jedan od ključnih faktora niske cene“, izjavio je on.

Motorola je jako malo modifikovala Android i sve promene su se ticale povećanja brzine dok je Googleov interfejs ostao isti. Korisnici neće naići na modifikovani android kao što je to slučaj sa Samsungovim TouchWizzom i HTC-ovim Senseom.

„Trudili smo se da budemo jako disciplinovani po pitanju opcija i mogućnosti i zaista smo bili fokusirani na stvari koje korisnici najviše žele i cene. Oni žele veliki ekran, ali smo obraćali pažnju i na druge stvari“, izjavio je Magnus.

Iako se prilikom predstavljanja jeftinih uređaja uvek pojavi sumnja da će korisnici biti uskraćeni za hardver - to nije slučaj sa Moto G modelom.

„Naravno da ćemo zaraditi na prodaji ovog telefona, ali je očigledno i to da imamo jasnu ambiciju da ovaj smartfon bude dostupan što većem broju ljudi širom sveta“.

Iako je Moto G jeftin telefon i kompanija se nalazi u vlasništvu Googlea, Motorola ipak nije uspela da istisne Nexus, koji i dalje predstavlja nezavisan model.

„Mi funkcionišemo kao kompanija koja pravi mobilne telefone bez obzira na to što se nalazimo u vlasništvu Googlea“, objašnjava Ahlkvist.

Motorola je u poslednjih 18 meseci prošla kroz brojne promene i sama kompanija je znatno smanjena, ali to je zapravo pomoglo razvoju modela Moto G.

„Motorola je manja, znatno agilnija i brža danas nego ranije. Pokušavali smo da se fokusiramo na vrlo jasne probleme korisnika i sve to nam omogućava da prilično brzo reagujemo kada je tržište u pitanju“.

Međutim, ipak postoje objektivne brige u vezi sa ovim modelom. Zadnja kamera od 5 megapiksela neće oduševiti mnoge korisnike, dok nedostatak microSD slota i izbor između 8 i 16GB interne memorije jasno pokazuju gde je kompanija gledala da uštedi.

Pogledajte više detalja u vezi sa modelom Moto G

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: