Ovo su hit smartfoni 2013. godine

Novi telefoni se neprekidno pojavljuju, ali koji od njih bi trebalo da nabavite?

Tehnopolis

Izvor: Fox News

Subota, 03.08.2013.

20:35

Default images

Predstavljamo vam listu najnovijih modela na tržištu, kako bismo vam olakšali potragu.

Moto X, Google Motorola Mobility

Beta / AP Photo/Mark Lennihan
Ono što Moto X čini posebnim nisu standardne funkcije smartfona, nego činjenica da taj uređaj možete u potpunosti da prilagodite svojim željama.

Možete odabrati sve – od boje dugmeta za paljenje, do personalizovane poruke na zadnjoj strani telefona.

Xperia Z, Sony Corp.

Beta / AP Photo/Sony
Xperia Z sustiže Samsung i HTC, a jedna njegova osobina naročito se ističe – vodootporno kućište znači da više nikada nećete morati da menjate telefon, pošto ste po njemu prosuli piće.

Može da stoji i do 30 minuta na dubini od jednog metra.

Sony je takođe „razradio“ Googleov Android sistem tako da ne „pretrpa“ telefon. Poboljšanja se odnose i na opciju za štednju baterije.

Ovaj telefon je mnogo toga usvojio od Cyber-shot Sony kamera, pa ćete uz njegovu pomoć praviti veoma dobre fotografije.

Galaxy S4, Samsung Electronics

Beta / AP Photo/Lee Jin-man
S4 je odličan uređaj u pogledu hardvera. Njegov 5-inčni ekran veći je od prethodničkog, ali je telefon ipak manji i laganiji.

Nudi razne opcije uključujući i nove alate za snimanje i sposobnost da obavljate zadatke bez dodira, tačnije prelaskom prsta iznad senzora.

Ipak, prevelike mogućnosti za prilagođavanje korisniku čine ga odgovarajućim telefonom samo za one osobe koje imaju vremena da podešavaju njegove bezbrojne funkcije.

HTC One, HTC Corp.

One je telefon koji može da se meri sa Appleovim standardima izgleda i funkcija. Plastika i metal spojeni su tako da ne možete reći gde se završava jedan, a počinje drugi materijal.

Veliki 4,7-inčni ekran od 468 piksela po inču je takođe među najboljim. Dva čeona zvučnika daju realističan stereo zvuk kada poželite da sa telefona gledate neki film.

HTC kamera ima nižu rezoluciju od svih telefona lansiranih ove godine. Uz to, bolje fotografije u uslovima slabog osvetljenja koje proizvođač obećava samo su delimično uspešne.

Poput drugih Android telefona i HTC ima konfuzan interfejs. Postoje četiri različita „home“ ekrana.

U svakom slučaju, One je vredna alternativa u odnosu na Galaxy S4.

Google Play telefoni

Google je radio i sa Samsungom i HTC-om kako bi dobio Google Play izdanje Galaxy S4 i HTC One telefona. Umesto da koristi prilagođeni softver Samsunga i HTC, Google smartfoni koriste čistu verziju Androida koju je razvio Google.

U osnovi su ovi telefoni replike originala ali ako oduzmemo njihove „kitnjaste dodatke“. To je dobra stvar, jer su mnoga od „poboljšanja“ koja su pomentuti proizvođači dodali svojim modelima, zapravo te telefone učinili složenijim za upotrebu.

Loše vesti su da je su Google telefoni mnogo skuplji u odnosu na HTC i Samsung.

BlackBerry Z10, BlackBerry LTD.

BlackBerry Z10 (Beta/AP)
Z10 je prvi telefon koji pokreće novi BlackBerry 10 operativni sistem kompanije RIM i daleko je bolji od većine dosadašnjih BlackBerry modela.

Ipak, on i dalje izgleda kao svaki drugi smartfon na polici. Tamno kućište sa touchscreenom ima 4,2 inča.

Tek kad ga uključite, razlika postaje očiglednija.

Stariji BlackBerry uređaji su odlični za komunikaciju, ali su im nedostajale multimedijalne funkcije i nudili su „tuđe“ aplikacije.

Novim modelom BlackBerry uspeva da pomiri sve zahteve korisnika.

BlackBerry Q10, BlackBerry LTD.

Blackberry Q10 (Foto: Beta/AP, The Canadian Press)
Q10 je „srećan spoj“ modernog touchscreena i čuvene BlackBerry tastature. Verovatno će vam trebati vremena da se naviknete na interfejs, ali kada naučite da ga koristite, nećete želeti da ga menjate.

Loša strana novog BlackBerry 10 operativnog sistema je odsustvo softvera drugih firmi. Uz to, tastatura „jede“ prostor koji je možda mogao biti iskorišten za veći ekran, pa su u ovom slučaju njegove dimenzije 3,1 inč.

Ipak, Q10 će se sigurno svideti ljubiteljima ovog brenda, a odlična je alternativa Android i iPhone uređajima.

iPhone 5, Apple

Beta/AP
iPhone 5 je najveće razočarenje Apple smartfona još od kako se na tržištu pojavio 3G 2008. godine. U poređenju s drugim telefonima, ipak ima određenih prednosti.

Ekran od četiri inča nešto je veći od prethodnih, ali manji od većine onih koje imaju Android uređaji. iPhone sada radi uz 4G LTE mobilnom mrežom, koju su već imali mnogi Android uređaji.

iPhone ne nudi mnogo inovacija, ali ima stvari koje su Appleu već dali prednost u odnosu na druge proizvođače – jednostavan i pouzdan operativni sistem i izobilje aplikacija.

Budući da se na tržištu pojavio prošlog septembra, već se smatra starim, ali ne očekujte novi model pre jeseni.

Tada bi trebalo da bude dostupan i novi iOS 7.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

134 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: