iPhone 5 stigao u Beograd

Širom sveta danas je počela prodaja novog iPhone 5, a ni 24 sata kasnije stigao je i u Beograd.

Tehnopolis

Izvor: Dominomagazin.com

Subota, 22.09.2012.

16:27

Default images

Urednici Domino Magazina su prvi imali priliku da ga testiraju. Za početak novi iPhone izgleda zaista savršeno. Dizajn je i dalje vrlo prepoznatljiv, ali je ovog puta doteran do savršenstva. Crn okvir mu daje dodatnu ozbiljnost. Sličnost sa modelom 4S je očigledna, ali je razlika dovoljno uočljiva da kažete - uf al je dobar!

Sa zadnje strane je aluminijum što je sjajno rešenje!
Odmah ćete primetiti da sjajno leži u ruci. Ekran jeste veći i sada ima 4 inča, ali sam telefon nije toliko veći pa neće biti problem da ga strpate u džep, što je slučaj sa aktuelnim modelima konkurencije. Moraćete da primetite i da je vrlo, vrlo lagan. Super je i što bez problema može da se koristi jednom rukom, a to je zaista važno za jedan telefon. Tu lekciju su neki drugi, čini se, zaboravili.

Uređaj koji smo testirali je odlično radio sa domaćim mrežama, a iako prodaja nano sim kartica kod nas još nije počela uz malo veštine možete i uz pomoć oštrih makaza sami da vašu karticu prilagodite za ležište novog Apple ljubimca. Od noviteta, primetićete da na ekran staje više ikonica, sadržaja i da je neverovatno svetao i zaista sjajne rezolucije.

Stare aplikacije koje nisu prilagođene novoj rezoluciji će se prikazivati na manjoj površini ekrana, ali vremenom će situacija sasvim sigurno biti sve bolja.

Sve komande se obavljaju mnogo brže za šta je pre svega zaslužan novi A6 procesor posebno razvijen za ovaj model, kao i operativni sistem iOS 6. Apple drži u tajnosti A6 arhitekturu ali se pretpostavlja da je to to najjači procesor u nekom od telefona ikada napravljen, pa jači čak i od procesora u aktuelnim Power Book računarima. Dakle stvarno je jak!
Kamera radi skoro trenutno i beleži sjajne fotografije, kao i HD video zapise.

Tu su još i unapređene EarPods slušalice, što je dobra vest, pošto prethodne nisu bile baš savršene. Priključak za njih je prebačen na dno uređaja, gde se nalazi i novi manji konektor za punjenje i vezu sa računarom i baznim stanicama. Da, trebaće vam novi kablovi i konektori što malo smara, ali šta je tu je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

169 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: