Amazon predstavio nove tablete

Dan nakon što su predstavljeni novi Nokia Lumia telefoni, a zatim i nove Motorole, Amazon je održao svoju konferenciju. Predstavljena su tri nova uređaja, dva tableta i e-čitač.

Izvor:

Najviše pažnje privukao je Kindle Fire HD, tablet 8,9-inčnog IPS ekrana (rezolucije 1920x1200, odnosno 254 piksela po inču), dvojezgarni procesor, ima dve Wi-Fi antente, dual stereo zvučnike, podršku za Bluetooth, HDMI izlaz i 16GB memorije.

Zvuči kao dobar konkurent iPadu? Kada imate na umu cenu, zvučaće još bolje. Ova verzija koštaće samo 299dolara

. To je 100 dolara manje od najjeftinijeg iPada.

Za one koji žele 32GB verziju sa podrškom za LTE, platiće je 499 dolara.

Tu je i novi 7-inčni Kindle Fire, takođe sa HD ekranom i dual stereo zvučnicima, koji će uz 16GB memorije koštati 199 dolara.

Govoreći o cenama uređaja na sinoćnjoj konferenciji Džef Bezos, izvršni direktor Amazona, rekao: "Želimo da zarađujemo kada ljudi koriste naše uređaje, ne kada ih kupe".

Unapređen je i osnovni, 7-inčni modela, pa sada ima duplo više memorije, bolje trajanje baterije i 40 posto je brži, kažu iz Amazona, a koštaće 159 dolara (40 dolara manje nego prvobitno).

Amazon je osvežio i svoju liniju e-čitača, a novi čitač, nazvan Paperwhite, sa 62 posto više piksela i 25 posto većim kontrastom, koji ima sopstveni izvor svetlosti i trajanje baterije od 8 nedelja, a koštaće 119 dolara

. 3G verzija će koštati 179 dolara.

Obični Kindle čitač sada će koštati 69 dolara.

Aktuelno

strana 1 od 163 idi na stranu