Amazon predstavio nove tablete

Dan nakon što su predstavljeni novi Nokia Lumia telefoni, a zatim i nove Motorole, Amazon je održao svoju konferenciju. Predstavljena su tri nova uređaja, dva tableta i e-čitač.

Podeli

Najviše pažnje privukao je Kindle Fire HD, tablet 8,9-inčnog IPS ekrana (rezolucije 1920x1200, odnosno 254 piksela po inču), dvojezgarni procesor, ima dve Wi-Fi antente, dual stereo zvučnike, podršku za Bluetooth, HDMI izlaz i 16GB memorije.

Zvuči kao dobar konkurent iPadu? Kada imate na umu cenu, zvučaće još bolje. Ova verzija koštaće samo 299dolara

. To je 100 dolara manje od najjeftinijeg iPada.

Za one koji žele 32GB verziju sa podrškom za LTE, platiće je 499 dolara.

Tu je i novi 7-inčni Kindle Fire, takođe sa HD ekranom i dual stereo zvučnicima, koji će uz 16GB memorije koštati 199 dolara.

Govoreći o cenama uređaja na sinoćnjoj konferenciji Džef Bezos, izvršni direktor Amazona, rekao: "Želimo da zarađujemo kada ljudi koriste naše uređaje, ne kada ih kupe".

Unapređen je i osnovni, 7-inčni modela, pa sada ima duplo više memorije, bolje trajanje baterije i 40 posto je brži, kažu iz Amazona, a koštaće 159 dolara (40 dolara manje nego prvobitno).

Amazon je osvežio i svoju liniju e-čitača, a novi čitač, nazvan Paperwhite, sa 62 posto više piksela i 25 posto većim kontrastom, koji ima sopstveni izvor svetlosti i trajanje baterije od 8 nedelja, a koštaće 119 dolara

. 3G verzija će koštati 179 dolara.

Obični Kindle čitač sada će koštati 69 dolara.

Prati B92 na Viberu

Aktuelno

Francuski Archos predstavio svoja tri smartfona

Francuski proizvodjač Archos (Aršo) predstavio je tri nova smartfona - 50 Diamond S i 50e Helium, dva modela koji funkcionišu pod Google-ovim operativnim sistemom Android 5.1 Lollipop, kao i 50 Cesium koji funkcioniše pod Microsoft-ovim operativnim sistemom Windows 10 Mobile.

Aktuelno četvrtak 27.08. 10:35 Komentara: 12

iOS Akademija upisuje treću generaciju

Poznato je da je razvoj aplikacija za iOS uređaje jedan od najunosnijih poslova u programerskoj struci, a na osnovu iskustva organizatora iOS Akademije sve više programera prelazi sa pravljenja Internet sajtova i servisa na razvoj mobilnih aplikacija.

Aktuelno ponedeljak 27.07. 08:30 Komentara: 7
strana 1 od 163 idi na stranu