Ove nedelje u IT svetu

Ove nedelje otpočelo je suđenje koje mnogi zovi "parnica veka" - borba između kompanija Oracle i Google.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 22.04.2012.

10:00

Default images

Mediji prate razvoj suđenja, a već prvih dana stigle su nove informacije, nalik onoj da je Oracle želeo da kupi Palm i RIM.

Još jedan IT gigant, Microsoft, bio je tema vesti ove nedelje, najpre jer je objavio koliko će verzija novog Windowsa postojati, zatim jer je objavio rezultate svog poslovanja u poslednjem kvartalu, a onda i posredno, kao Nokijin partner u tekstu Rojtersa o tome da li je Nokia napravila pogrešan izbor.

Što se rezultata poslovanja tiče, to da je ovoj kompaniji poslednji kvartal bio uspešan nije neka novost, ali da je zabeležen rast u poslednjem kvartalu velika je vest za kompaniju Yahoo.

Uspešno posluje i Facebook, a ove nedelje smo saznali da je 17. maj mogući konačni datum izlaska na berzu ove kompanije.

Ove nedelje nastavile su se i priče o novom Samsung Galaxy S-u, koji će po svoj prilici biti predstavljen 3. maja, a za koji BGR saznaje da bi mogao biti zvanični telefon predstojeće Olimpijade.

Bilo je i nagađanja o novom iPhoneu, a jedna od najzanimljivijih glasina je ona da će kućište biti izrađeno od tečnog metala.

Korisnike do kraja godine očekuje i jedno potpuno drugačije smartfon iskustvo, u vidu uređaja na Mozilla platformi B2G, koji bi se do kraja godine mogao pojaviti u Brazilu.

Na lokalnom planu, u Beogradu je održan Internet dijalog Srbije, konferencija koja je ove godine, a plan je da tako bude i ubuduće, služila kao mesto za diskusiju o upotrebi, razvoju i upravljanju internetom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: