Ove nedelje u IT svetu

Već smo navikli da skoro da ne može da prođe nedelja u IT svetu, a da nema novih optužbi, tužbi ili razrešenja nekih postojećih sporova među velikim kompanijama.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 26.02.2012.

11:03

Default images

Iako su takve priče u poslednje vreme najčešće uključivale Samsung i Apple, stari rivali vraćaju se na scenu.

Google i Microsoft su se sukobili ove nedelje i to na dva fronta. Najpre jer je Microsoft optužio Google da prati korisnike Internet Explorera, na šta im je Google u kratkom roku odgovorio, a zatim je Microsoft odlučio da podnese tužbu Evropskoj komisiji protiv kompanije Motorola Mobility, koja je od skora u vlasništvu Googlea.

Pored toga, i ove nedelje bila je aktuelna priča o ACTA, s tom razlikom što se sa globalnog spustila i na lokalni plan. Najpre je objavljeno da je Evropska komisija tražila mišljenje Evropskog suda pravde o ovom sporazumu, a juče su u Beogradu i Novom Sadu održani protesti protiv ACTA.

Iako MWC počinje u ponedeljak, predstavljanja novih uređaja bilo je i ove nedelje, pa smo tako videli kako će izgledati Eluga, smartfon kojim Panasonic ulazi na evropsko tržište, Samsung je predstavio Galaxy Ace 2 i Galaxy mini 2, LG je predstavio Optimus Vu i Optimus LTE Tag, a nove modele predstavio je i kineski ZTE.

Sledeće nedelje Nokia će predstaviti nove modele, a kako će izgledati Lumia 610 ekskluzivno ste mogli da vidite ovde.

Ukoliko su u vašem fokusu tableti, ove nedelje mogli ste da čitate naš test Asus Transformer Prime tableta, a oni koji već poseduju jedan, RIM PlayBook, od ove nedelje mogu da koriste novu verziju BlackBerry OS-a.

Dosta vaših komentara stiglo je na vest o novom projektu Canonicala, Ubuntuu za Android, ali i o novom projektu Googlea, Google naočarima na Androidu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: