Galaxy Tab dobio naslednika

Ovogodišnji Samsung European Forum, četvrti po redu, za svoje mesto održavanja imao je glavni grad Češke, Prag, a sadržaj su činili pametni televizori, kamere i novi Galaxy Tab.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.02.2012.

17:23

Default images

Događaj na kome Samsung tradicionalno upoznaje sa svojim planovima i novim proizvodima, održan je danas, a s obzirom da se radi o evropskom forumu, CEO ove kompanije za Evropu, Seokpil Kim, imao je uvodnu reč.

2012. godina biće godina u kojoj će Samsung pomeriti granice, rekao je Kim. U ekonomski nestabilno vreme kakvo je danas, granice se moraju pomerati, a uspešna 2011. godina daje Samsungu dodatno samopouzdanje za ostvarivanje ove misije u 2012. godini.
Seokpil Kim, Samsung Europe CEO
Prethodna godina Samsungu je donela prihod od 143 milijarde dolara, ali i mesto broj jedan u deset kategorija proizvoda, rekao je Kim. U 2012. godini planirano je da se pozicija kompanije sa najvećim udelom na tržištu u Evropi proširi na 14 kategorija, a u 2013. Samsung planira da bude vodeća kompanija u svim segmentima.

Jedan od uspešnih segmentara je i segment televizora, a na polju pametnih televizora spremaju se noviteti, rekao je marketing direktor evropske divizije Samsunga za TV i audio uređaje, Majkl Zoler.
Ovaj tržišni segment doneo je Samsungu u 2011. godini rast od 32 posto, a takav uspeh, rekao je on, motiviše.

U 2012. će zato Samsung predstaviti budućnost TV-a. Ta budućnost, u slučaju Samsunga, kombinuje pametnu interakciju, pametni sadržaj i pametnu evoluciju, a rezultat te kombinaciju su modeli ES7000 i ES8000, televizori sa dvojezgarnim procesorom, smart touch kontrolerima i integrisanom kamerom i mikrofonom što korisniku omogućava da komande zadaje glasom ili pokretom.

Osim toga, ovi modeli sadrže i funkciju automatskog prepoznavanja lica, pa će više korisnika moći da napravi svoje naloge i automatski im pristupi. Podrška najavljena danas obuhvata 30 jezika, a u ovom momentu na listi nije srpski.

Kako bi sadržaj bi još bogatiji, API je dostupan programerima koji mogućnost kamere i mikrofona mogu iskoristiti za kreiranje novih aplikacija za Samsung TV.

Pored ovoga, Samsung za korisnike sprema takozvani evolution kit, rekao je Zoler, koji će za kupovinu biti dostupan od 2013. godine, a koji će omogućiti da svake godine unapredite svoj postojeći televizor novim funkcionalnostima.
Malkom Andre, menadžer za digitalnu fotografiju Samsunga Evropa
Pored pametnih telefona i televizora, pametne postaju i kamere i foto-aparati, a Malkom Andre, menadžer za digitalnu fotografiju Samsunga Evropa, rekao je da fotografisanje više nije dovoljno; ono što korisnici sada žele je da slike dele odmah, pa će novi modeli koji će biti lansirani na tržište ove godine imati podršku za wi-fi, auto PC bekaup, a slike i snimke će biti moguće poslati i mailom sa aparata. Tržište ultrabook računara verovatno je najatraktivnije notebook tržište trenutno, a Samsung ove godine na njega ulazi i novim Series 9 računarom, pod sloganom "Biti tanak nikada nije bilo toliko velika stvar".
Samsung Series 9
Pami Mudhar, direktor marketinga i prodaje Samsunga za Evropu, na European Forumu rekao je da se granice mogu pomerati na više načina, a da je Samsung, na primer, rešio da to učini tako što će 15-inčni ekran smestiti u računar koji nije veći od standardnih četrnaestica. Modele iz Series 9 linije odlikuje i backlit tastatura, trajanje baterije do 10 sati i Max Screen tehnologija pri izradi ekrana.

Novi Galaxy Tab

Linija Galaxy tableta od sada je bogatija za još jedan sedmoinčni model, naslednik prvog Galaxy Taba zove se logično - Galaxy Tab 2.

Njega je predstavio Tomas Rihter, direktor portfolio menadžmenta kompanije Samsung, koji je pomeranje granica u tablet svetu definisao kao pružanje neograničenog izbora.
Tomas Rihter, direktor portfolio menadžmenta kompanije Samsung
Tab 2 će raditi na najnovijoj verziji Androida, sa unapređenim TouchWiz korisničkim interfejsom, a biće dostupan u wi-fi i 3G verziji. Novina na ovom tabletu je i Samsung Hub widžet, koji, kažu iz Samsunga, donosi više sadržaja nego ikada ranije - music, video, game i readers hub.

Od tehničkih karakteristika tu je dvojezgarni procesor na 1GHz, ekran rezolucije 1024x600, prednja kamera od 3 i zadnja VGA kamera.

Najpre će biti lansiran u Velikoj Britaniji, od marta, a zatim i u ostatku sveta.

Kako bi se na najlakši mogući način omogućio prenos podataka među ovim uređajima, Samsung uvodi mogućunost automatskog deljenja putem opcije zvane AllShare Play.

Radi se o servisu za skladištenje podatka koji omogućava da iste delite na svim uređajima koji ga podržavaju.

Više fotografija sa Samsung European Foruma možete videti u našoj Galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: