Google je upravo izgubio čoveka koji je započeo Android

Endi Rubin, osnivač Androida, napušta kompaniju nakon što je postao njen deo kada je Google kupio njegov stratap 2005. godine.

Tehnopolis

Izvor: Businessinsider

Petak, 31.10.2014.

17:49

Default images

Rubin je bio na čelu Android odeljenja do 2013.godine, i pomoga je da se transformiše iz male otvorene platforme u najveći mobilni operativni sistem na celom svetu.

On sada planira da stvori ubrzavač startapa za kompanije koje se bave hardverom, sudeći po Wall Street Journalu.

Jedan od izvora, koji je ranije radio sa Rubinom, Endija opisuje kao izvanrednog osnivača, i objašnjava po čemu se razlikuje od Sundara Pičaja, izvršnog direktora Googlea koji trenutno predvodi Android i Chrome timove.

„Mislim da je Endi verovatno najbolja osoba na svetu ako vam je ptoreban neko ko će od nule da stvori nešto. Sundar je, sa druge strane, odličan ako je potrebno od 100 stvoriti 1.000“, izjavio je izvor.

Još jedna neimenovana osoba koja je radila sa Rubinom tvrdi da je on oduvek ohrabrivao stratap kulturu u Googleu. Rubinov odlazak za mnoge je svojevrsno iznenađenje pošto se činilo da je uživao u svom poslu u kompaniji.

„On je preduzetnik. Voli da brzo razmišlja i uvodi inovacije. Mislim da je u nekom trenutku Android postao previše velik, tako da nije predstavljao istu vrstu izazova“, tvrdi ovaj izvor.

Niko još nema tačnu ideju zbog čega je Rubin napustio kompaniju, ali mnogi spekulišu da ima veze sa nedavno sprovedenom reorganizacijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: