„Nismo kopirali Samsung velikim iPhoneom“

Izvršni direktor Applea je u najnovijem intervjuu, nakon predstavljanja iPhonea 6 i 6 Plus, objasnio zašto je kompanija toliko čekala da predstavi telefon sa velikim ekranom.

Tehnopolis

Izvor: Businessinsider

Subota, 13.09.2014.

11:45

Default images

Kuk je u intervjuu sa Čarlijem Rouzom objasnio zašto je Apple toliko čekao sa pravljenjem telefona sa velikim ekranom, iako su to već godinama činili Samsung i drugi proizvođači.

Rouz je tokom intervju upitao Kuka da li je iPhone 6 odgovor na Samsungove telefone, na šta je Kuk odgovorio „ne“.

„Da budem iskren, mogli smo da imamo veliki iPhone i pre nekoliko godina. Međutim, međutim, poenta nije u pravljenju većeg telefona, već boljeg telefona na svaki mogući način“, dodao je Kuk.

Kuk je izjavio je i da je Apple želeo da bude siguran da su displej, baterija i softver spremni za veći oblik.

Predsednik Applea je sličan odgovor dao i 2012. godine kada je upitan isto pitanje. U to vreme, Appleov najbolji telefon bio je iPhone 4S, koji je imao relativno mali ekran od 3.5 inča.

Kuk je tada izjavio da Apple misli da je korisnicima iPhonea važno da mogu da koriste telefon jednom rukom, kao i da je ključno pitanje dužine trajanja baterije.

Međutim, postoji razlog da budemo skeptični povodom ove izjave. Samsung već godinama pravi telefone sa odličinim ekranima, a Galaxy Note serija ima 5.7-inčne displeje i više nego solido trajanje baterije. Ukoliko je Samsung bio u stanju da to radi godinama, zašto Apple to nije radio?

Sa druge strane, Apleovi novi uređaji su tanji i atraktivnijeg dizajna – možda je kompanija čekala upravo na to.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: