Kako je NBA zvezda postala "elita" na Twitteru

Svi znamo da je prvo pravilo Fight Club-a, da se o njemu ne priča... Slično bi moglo da se kaže i za Twitter i mali i eskluzivni "klub" onih kojima je nalog na ovoj društvenoj mreži njihovo ime.

Izvor: Mashable Izvor:

Za većinu "običnih" korisnika, njihovi "nikovi" na Twitteru su kombinacije inicijala, delova prezimena i imena, crta dole, brojeva ili pokušaja duhovitosti... Onim privilegovanim ili srećnicima koji su to od postanka (IT gikovi i novinari), nalozi su lična imena: Džek Dorsi (@jack), Biz Stun (@biz), Ev Vilijams (@ev) i Noa Glas (@noah). Sada im se pridružila i NBA zvezda, Andre Igudala

Andre Igudala je član Golden Stejt Voriorsa. Oni kojima je NBA način života, poznato je da se njegov tviter nalog ranije odazivao sa @MindofAI9, što je bila referenca na broj na dresu. Sada je samo @andre.

Iako je Igudala izborio učešće u NBA All-Star timu 2012. godine, teško da se za njega može reći da je superstar i to mu nije donelo @andre. Čak i najveće NBA zvezde nisu uspele da dođu do @ime priznanja. Kako je Igudala uspeo?

Nije, ili bar nije on sam. @andre je bio božićni poklon, a kompletnu priču ispričao je za ESPN The Magazine.

"Bio sam i ranije na Twitteru, ali morao sam da odustanem pošto nisam mogao u isto vreme da tvitujem i igram za Filadelfiju (za 76-erse je nastupa od 2004-12). Moj PR stručnjak rekao je da bi trebalo da promenim svoj nik, koji je tada bio @MindofAI9. Ne znam kako je to uspeo, ali ali sledeće što se desilo – imao sam @Andre za Božić."

Ali, nije da @andre baš nema nikakve veze sa IT svetom. Ugovor sa Voriorsima Igudala je potpisao ovog leta i to vredan $48 miliona za 4 godine. Jedan od razloga za to je - da bi bio bliži SF IT sceni. Redovno se konsultuje i polemiše sa vodećim ljudima gotovo svih društvenih mreža, a a dan mu počinje i završava čekirajem WSJ-a (Wall Street Journal). Tokom poslednjeg NBA lokauta konsultovao se sa prestižnom konsultantskom firmom "Merrill Lynch", a planira da pokrene investicioni fond u najskorije vreme.

A mislili ste da je "samo" NBA košarkaš.

Foto: Keith Allison/flickr

Aktuelno

Facebook i ti - "ugovor sa đavolom"

Korisnici Facebooka moraće da stave na raspolaganje još više ličnih podataka. To se može prihvati ili prestati da se koristi ta mreža. Sve je jasnije da je korišćenje Facebooka „ugovor sa đavolom“, smatra Matijas fon Hajn.

Vesti subota 31.01. 08:28 Komentara: 56
strana 1 od 162 idi na stranu