Zdravlje žene

Pet odluka za lepši izgled i zdraviju rutinu

Za lep izgled nisu potrebne plastične operacije i skupe kreme, dovoljno je uvesti red u rutinu i pridržavati se nekih osnovnih pravila.

Nedelja, 21.12.2014.

14:09

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Nemojte biti hrčak

...drugim rečima - bacite starudiju i šminku koju retko koristite. Stare maskare, senke u čudnim bojama, testere parfema - šta će vam to? Ostavite stvari koje zaista koristite i koje ćete moći da održavate urednima. Zapamtite - jedan od najvećih neprijatelja lepe kože je prljava šminka i četkice pune bakterija.

Budite bolji prema svojoj kosi

Zaista ostavite regenerator na kosi 3 minuta kao što piše na pakovanju, šampon dobro isperite do kraja, a pri šamponiranju lagano izmasirajte teme glave. Nemojte stalno držati kosu u čvrstom repu ili punđi i nikad je nemojte češljati dok je potpuno mokra.

Napokon skinite make-up do kraja

Veliki deo žena, pogotovo mlađih, ne skida make-up do kraja svake večeri. Vi možda mislite da ste ga skinuli, jer ste preko lica prošle maramicom za skidanje šminke, ali kada bi blazinicom prošle po koži, na njoj bi ostalo još dosta pudera. Uložite u micelarnu vodu i losion za čišćenje sa antibakterijskim učinkom i nakon skidanja šminke, i tim proizvodom uklonite ostatke.

Negujte vrat i dekolte

Verujte nam – za ovu odluku NIKAD nećete zažaliti. Svako jutro i veče, kada nanosite kremu na lice, prstima pređite i preko vrata i dekoltea na kojima će se znakovi starenja za nekoliko godina itekako videti. To je samo mala količina vaše kreme koju ćete potrošiti u odlične svrhe.

Uvedite raspored

Primetili ste kako neke žene uvek izgledaju doterano, a druge uvek neuredno, čak i ako imaju više novca i vremena na raspolaganju? Stvar je samo u organizovanju. I kada je lepota u pitanju, dobar raspored je veoma važan. Napravite popis osnovnih stvari koje trebate da radite kako bi izgledale dobro i bili uredni i zatim složite raspored. Na primer - nedeljom manikir, pedikir, maska za lice i maska za kosu, depilacija ponedeljkom, sredom piling lica, svaki drugi petak - masaža... Kad ove stvari krenete da obavljate prema rasporedu, uskoro će se pretvoriti u rutinu, a vi ćete uvek izgledati dobro.

foto: marin/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare