Zdravlje žene

Možda su izgubile kosu, ali ne i samopouzdanje

Kampanja koja ima za cilj da podigne svest o raku u Norveškoj stekla je svetsku slavu zahvaljujući originalnom pristupu i seksi pacijentkinjama.

Utorak, 16.09.2014.

15:20

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Zvezde "Aktiv Against Cancer" kampanje su prave pacijentkinje koje su u procesu oporavljanja, a nedeljama su vežbale koreografiju pre nego što su izvele sopstvenu interpretaciju čuvenog spota za pesmu "Call On Me" od Erika Prica.

Ovaj video takođe pokazuje koliko je fizička aktivnost obavezna kao deo oporavka upravo zbog onoga što čini telu i duši. Mnoga istraživanja su čak pokazala da fizička aktivnost doprinosi bržem oporavku i rehabilitaciji.

"Verujemo u samopouzdanje. Zato smo se odvažili da napravimo rimejk jednog od najizazovnijih spotova ikada i to baš sa pacijentkinjama. Namerno smo izabrali taj spot i tu pesmu jer želimo da dokažemo da rak ne mora da ubije i vaše samopouzdanje“, kaže jedna od vođa kampanje.

"Teško je imati samopouzdanje ako nemate kosu, obrve i grudi vam izgledaju čudno. Zato je veoma oslobađajuće sve te mane istaći u prvi plan. Osećaj je fantastičan“, rekla je jedna od pacijentkinja iz spota – "Konačno je došlo vreme da razbijemo predrasude o onkološkim pacijentima“

Pogledajte ovaj inspirativni video...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.