Zdravlje žene

Efikasna hrana u borbi protiv nadutosti

Predstavljamo vam pet namirnica koje će vam pomoći da se oslobodite neprijatnog osećaja nadutosti.

Nedelja, 02.02.2014.

14:50

Izvor: stvarukusa

Default images

Podeli:

Ako vam se osećaj nadutosti javlja čak i kada ne preterate s hranom, vreme je da u ishranu uvrstite namirnice koje će vas oslobodite ove neprijatnosti.

Špargla

Špargla je odličan priobiotik i diuretik koji izbacuje toksine iz vašeg organizma tako što podstiče rad organa za varenje.

Ananas

Ananas često mnogi zovu kraljem voća jer je odličan za više zdravstvenih problema. Ovo tropsko voće krajnje prijatnog mirisa i ukusa sadrži lekovite enzime koji se zovu bromelaini, a koji poseduju sposobnost da vare proteine, razrađuju belančevine.

Krastavac

Ovo povrće koje je odlično za iritiranu kožu, poseduje dijetalna vlakna i visok nivo erespina (koji pomaže u varenjeu proteina) koji su super heroji za zdravlje organa za varenje.

Zeleni čaj

Ako pijete zeleni čaj, niste vi toliko neupućeni. Elem, ovaj čaj koji se koristi više od hiljadu godina sadrži tanine, biljne polifenole koji su moćan antioksidant koji pomaže u varenju.

Limun

Limun je po strukturi vrlo sličan digestivnom soku u vašem stomaku, pa limunada (jutarnja) može da i te kako pročisti vaš organizam.

Izvor: stvarukusa
Foto: photostock/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare