Zdravlje žene

Prirodni lek protiv prehlade i visokog pritiska

Jogurt obiluje kalcijumom i dobrim bakterijama koje uravnotežavaju svakodnevnu ishranu, jačaju kosti, ali i eliminišu stres i depresiju. Osim toga, ovaj mlečni proizvod koji je neizostavan deo svakog doručka utiče na imunitet, zdravlje srca i zuba.

Sreda, 16.10.2013.

16:56

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Prirodni lek protiv prehlade i visokog pritiska Snizava krvni pritisak Redovno konzumiranje jogurta smanjuje rizik od visokog krvnog pritiska, potvrdila je studija sprovedena na dve hiljade ljudi. Naucnici su, naime, utvrdili da samo 170 grama jogurta na dan smanjuje rizik od povisenog krvnog pritiska za 31 odsto. Fitnes saveznik Gust, takozvani „grcki jogurt“ obiluje proteinima i ugljenim hidratima zbog cega se prepocuje da ga jedete nakon treninga. Proteini omogucavaju brzi oporavak i uticu na rast misica, dok ugljeni hidrati stabilizuju nivo insulina u organizmu. Za lepsi osmeh Jogurt je odlican izbor za zdravlje zuba, jer smanjuje karijes i ublazava neprijatan zadah. Protiv prehlade Bas kao sto poboljavaju probavu, probiotici jacaju imunitet i sprecavaju prehladu. Brojne studije potvrdile su da 300 grama jogurta na dan smanjuje rizik od prehlade za 25 odsto. izvor i foto: lepota i zdravlje; Lepota i zdravlje Jogurt obiluje kalcijumom i dobrim bakterijama koje uravnotezavaju svakodnevnu ishranu, jacaju kosti, ali i eliminisu stres i depresiju. Osim toga, ovaj mlecni proizvod koji je neizostavan deo svakog dorucka utice na imunitet, zdravlje srca i zuba. Jogurt obiluje kalcijumom i dobrim bakterijama koje uravnotezavaju svakodnevnu ishranu, jacaju kosti, ali i eliminisu stres i depresiju. Osim toga, ovaj mlecni proizvod koji je neizostavan deo svakog dorucka utice na imunitet, zdravlje srca i zuba.

Snižava krvni pritisak

Redovno konzumiranje jogurta smanjuje rizik od visokog krvnog pritiska, potvrdila je studija sprovedena na dve hiljade ljudi. Naučnici su, naime, utvrdili da samo 170 grama jogurta na dan smanjuje rizik od povišenog krvnog pritiska za 31 odsto.

Fitnes saveznik

Gust, takozvani „grčki jogurt“ obiluje proteinima i ugljenim hidratima zbog čega se prepočuje da ga jedete nakon treninga. Proteini omogućavaju brzi oporavak i utiču na rast mišića, dok ugljeni hidrati stabilizuju nivo insulina u organizmu.

Za lepši osmeh

Jogurt je odličan izbor za zdravlje zuba, jer smanjuje karijes i ublažava neprijatan zadah.

Protiv prehlade

Baš kao što poboljavaju probavu, probiotici jačaju imunitet i sprečavaju prehladu. Brojne studije potvrdile su da 300 grama jogurta na dan smanjuje rizik od prehlade za 25 odsto.

izvor i foto: lepota i zdravlje;

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare