Zdravlje žene

Praktični saveti za tropske vreline

Visoke temperature mogu biti opasne po zdravlje. Evo par praktičnih saveta kako da se rashladite i zaštitite od velike vrućine.

Nedelja, 28.07.2013.

22:21

Izvor: zdravlje.hr

Default images

Podeli:

Prakticni saveti za tropske vreline -Ne izlazite iz kuce tokom najtoplijeg dela dana od 10 do 17 sati. -Ne ostavljajte decu ili kucne ljubimce u parkiranom vozilu. - Pijte redovno vodu i izgebavajte alkohol i napitke s puno kofeina i secera. -Jedite cesce, manje obroke i izbegavajte hranu bogatu belancevinama. -Rashladite se tako sto cete se cesce tusirati malkom vodom. - Nosite laganu siroku i svetlu odecu od prirodnih materijala. - Ako uzimate lekove, cuvajte ih na temperaturi ispod 25 stepeni Celzijusa ili u frizideru. Obavezno proucite uputstva, kontraindikacije kao i uticaj lekova na termoregulaciju i ravnotezu tecnosti u organizmu. - Ako imate vrtoglavicu, osecaj slabosti, nemoc, teskobu, veliku zedj ili imate jaku glavobolju obavezno zatrazite pomoc. - Sto pre se sklonite u hladniji prostor, merite temperaturu, popijte vodu ili vocni sok da nadoknadite izgubljenu tecnost. - Smirite se i legnite u rashladjenu prostoriju ako imate bolne grceve, najcesce u nogama, rukama ili trbuhu, pijte tecnost, a u slucaju da grcevi traju duze od jednog sata, obavezno potrazite medicinsku pomoc. Izvor: zdravlje.hr Foto:Sura Nualpradid/FreeDigitalPhotos.net zdravlje.hr Visoke temperature mogu biti opasne po zdravlje. Evo par prakticnih saveta kako da se rashladite i zastitite od velike vrucine. Visoke temperature mogu biti opasne po zdravlje. Evo par prakticnih saveta kako da se rashladite i zastitite od velike vrucine.

-Ne izlažite iz kuće tokom najtoplijeg dela dana od 10 do 17 sati.

-Ne ostavljajte decu ili kućne ljubimce u parkiranom vozilu.

- Pijte redovno vodu i izgebavajte alkohol i napitke s puno kofeina i šećera.

-Jedite češće, manje obroke i izbegavajte hranu bogatu belančevinama.

-Rashladite se tako što ćete se češće tuširati malkom vodom.

- Nosite laganu široku i svetlu odeću od prirodnih materijala.

- Ako uzimate lekove, čuvajte ih na temperaturi ispod 25 stepeni Celzijusa ili u frižideru. Obavezno proučite uputstva, kontraindikacije kao i uticaj lekova na termoregulaciju i ravnotežu tečnosti u organizmu.

- Ako imate vrtoglavicu, osećaj slabosti, nemoć, teskobu, veliku žeđ ili imate jaku glavobolju obavezno zatražite pomoć.

- Što pre se sklonite u hladniji prostor, merite temperaturu, popijte vodu ili voćni sok da nadoknadite izgubljenu tečnost.

- Smirite se i legnite u rashlađenu prostoriju ako imate bolne grčeve, najčešće u nogama, rukama ili trbuhu, pijte tečnost, a u slučaju da grčevi traju duže od jednog sata, obavezno potražite medicinsku pomoć.

Izvor: zdravlje.hr
Foto:Sura Nualpradid/FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare