Zdravlje žene

Putovanja nas usrećuju više od modnih komada

Osobe koje novac najčešće troše na koncerte, porodične izlete i kratka putovanja srećnije su od onih koji radije kupuju materijalne stvari poput nakita, garderobe ili raznih uređaja, potvrdila je studija dr Džesike de Blum, predstavljena na konvenciji berlinskog sajma ITB.

Četvrtak, 06.06.2013.

15:33

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Putovanja nas usrecuju vise od modnih komada Odmor i putovanja coveku, osim opstih dobrobiti donose i osecaj srece. Istrazivaci su, izmedju ostalog ustanovili i da osobe koje godinama ne idu na odmor imaju vece sanse da se razbole, ili cak zive krace. Hoce li pak, odmor biti uspesan zavisi od mnogih faktora. Ceo dozivljaj moze pokvariti i nervoza pre puta, ali i kako se provede zadnji dan odmora. „Pakovanje za povratak kuci trebalo bi obaviti dan ranije, a poslednji dan odmora rezervisati za maksimalno uzivanje“, savetuje dr De Blum. Studija je pokazala i da oni koji su aktivniji na putovanju imaju osecaj da je odmor trajao duze od onih koji su se izlezavali na plazi. izvor i foto: vecernji, marcos bh/sxc.hu vecernji.hr Osobe koje novac najcesce trose na koncerte, porodicne izlete i kratka putovanja srecnije su od onih koji radije kupuju materijalne stvari poput nakita, garderobe ili raznih uredjaja, potvrdila je studija dr Dzesike de Blum, predstavljena na konvenciji berlinskog sajma ITB. Osobe koje novac najcesce trose na koncerte, porodicne izlete i kratka putovanja srecnije su od onih koji radije kupuju materijalne stvari poput nakita, garderobe ili raznih uredjaja, potvrdila je studija dr Dzesike de Blum, predstavljena na konvenciji berlinskog sajma ITB.

Odmor i putovanja čoveku, osim opštih dobrobiti donose i osećaj sreće. Istraživači su, između ostalog ustanovili i da osobe koje godinama ne idu na odmor imaju veće šanse da se razbole, ili čak žive kraće.

Hoće li pak, odmor biti uspešan zavisi od mnogih faktora. Ceo doživljaj može pokvariti i nervoza pre puta, ali i kako se provede zadnji dan odmora.

„Pakovanje za povratak kući trebalo bi obaviti dan ranije, a poslednji dan odmora rezervisati za maksimalno uživanje“, savetuje dr De Blum.

Studija je pokazala i da oni koji su aktivniji na putovanju imaju osećaj da je odmor trajao duže od onih koji su se izležavali na plaži.

izvor i foto: vecernji, marcos bh/sxc.hu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare