Zdravlje žene

Žene plaču 64 puta godišnje, muškarci 17

Novo istraživanje nemačkih naučnika pokazalo je da muškarci plaču 17 puta godišnje. S druge strane, žene plaču češće, duže i dramatičnije nego muškarci...

Subota, 25.05.2013.

14:49

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Zene placu 64 puta godisnje, muskarci 17 Prema podacima Nemackog drustva za ocne bolesti, zene liju suze izmedju 30 i 64 puta godisnje, dok muskarci placu samo sest do 17 puta u toku istog perioda. Muskarci imaju tendenciju da placu izmedju dva i cetiri minuta dok kod zena sesija traje oko sest minuta . Obican plac se pretvara u jecaj kod 65 odsto zena, u poredjenju sa samo sest odsto muskarca. Istrazivanje je pokazalo da do adolescencije izmedju decaka i devojcica nema razlike. Oni do 13. godine rone suze jednak broj puta. Utvrdjeno je i da su razlozi za plakanje drugaciji. Zene placu kada se osecaju neadekvatno, kada su suocene sa situacijama koje je tesko resiti ili kada se sete nekih dogadjaja iz proslosti. Muskarci, medjutim, imaju tendenciju da zaplacu kada saosecaju sa nekim ili nakon raskida veze. izvor i foto: novi magazin; ambro/freedigitalphotos.net Novi magazin Novo istrazivanje nemackih naucnika pokazalo je da muskarci placu 17 puta godisnje. S druge strane, zene placu cesce, duze i dramaticnije nego muskarci... Novo istrazivanje nemackih naucnika pokazalo je da muskarci placu 17 puta godisnje. S druge strane, zene placu cesce, duze i dramaticnije nego muskarci...

Prema podacima Nemačkog društva za očne bolesti, žene liju suze između 30 i 64 puta godišnje, dok muškarci plaču samo šest do 17 puta u toku istog perioda.

Muškarci imaju tendenciju da plaču između dva i četiri minuta dok kod žena sesija traje oko šest minuta . Običan plač se pretvara u jecaj kod 65 odsto žena, u poređenju sa samo šest odsto muškarca.

Istraživanje je pokazalo da do adolescencije između dečaka i devojčica nema razlike. Oni do 13. godine rone suze jednak broj puta.

Utvrđeno je i da su razlozi za plakanje drugačiji. Žene plaču kada se osećaju neadekvatno, kada su suočene sa situacijama koje je teško rešiti ili kada se sete nekih događaja iz prošlosti.

Muškarci, međutim, imaju tendenciju da zaplaču kada saosećaju sa nekim ili nakon raskida veze.

izvor i foto: novi magazin; ambro/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.