Evo zašto stariji muškarci vole mlađe žene

Priznajte da, kada vidite starijeg muškarca s mlađom ženom, pretpostavljate da prolazi kroz svojevrsnu krizu srednjih godina...

Izvor: Net.hr

Sreda, 08.05.2013.

15:09

Default images

Njegova mlada pratilja seksualno mu je privlačnija (zbog nje se oseća mlađim) i ne opterećuje ga problemima poput starije žene. Na kraju krajeva, mlađe žene su zabavne, slobodoumne, energične i poletne. Ta energija privlačna je starijim muškarcima koji su već počeli da razmišljaju o svojoj smrtnosti.

To su sve stereotipni razlozi zbog kojih ljudi misle da mlade žene privlače starije muškarce. I dok je to za neke i istina, privlačnost je malo komplikovanija od toga. Kada je to u pitanju, mlađe žene kod starijih muškaraca zadovoljavaju jednu od osnovnih ljudskih potreba, a to je potreba za povezanošću. Tako barem tvrdi Kim Olver, koja je o tome pisala u svojoj knjizi “Tajne srećnih parova”.

To je potreba koja se kod muškaraca i žena razlikuje u različitim razdobljima života. Mlada odrasla žena obično ima veću potrebu za povezanošću. Dok žele i karijeru, pre svega žele da zasnuju porodicu. S druge strane, mladi odrasli muškarac usredsređeniji je na potrebu da bude značajan i uspešan. Imaju veze i porodice, ali njihov primarni fokus je da osmisle način kako će uspeti u životu.

Kod mladih ljudi, te su potrebe često u konfliktu, jer žena želi više intimnosti a muškarac je usredsređen na karijeru.

Stariji muškarac i mlađa žena dele istu potrebu za povezanošću: mlađi muškarac usredsređen je na značaj, a mlađa žena na vezu. Negde sa srednjim godinama, dolazi do preokreta. U tom trenutku, muškarac će shvatiti da je spiskao mladost na potragu za moći, a u tom procesu je zanemario porodicu. Umoran je od trke i traži više od veze. Istovremeno, starija žena umorna je od zanemarivanja sebe i stavljanja muža i dece na prvo mesto. Spremna je posvetiti se školovanju ili karijeru koje je stavila na čekanje zbog porodice.

I to je razlog zašto stariji muškarci vole mlađe žene. Ona mu je kompatibilna. Možda zbog toga počne da razmišlja o osnivanju nove porodice s njom, kako bi ovoga puta sve uradio "kako treba".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: