Godišnji horoskop za 2013. godinu – Vaga

Pročitajte šta čeka Vage u 2013. godini na polju karijere, ljubavi i zdravlja i koji su to periodi kada treba da naprave prave izbore i donesu važne odluke!

Izvor: Nataša Paunovski

Subota, 05.01.2013.

23:52

Default images

Karijera:

Vagama je sam početak 2013. odličan za medije, pisanje, učenje stranih jezika, poslovna putovanja, a posebno Vage čija je vrsta posla vezana za stalnu komunikaciju sa ljudima mogu pokazati harizmatičnost kroz period od 1. do 9. januara. Posebno važni dani za sve vrste dogovora, čak idealan početak godine za sređivanje lične i poslovne papirologije u periodu od 3. do 8. januara. Vagama ovaj period može biti naklonjen za sve vrste finansijskih pozajmica, a Vage koje su vezane za ekonomske ustanove mogu biti posebno koncentrisane i odgovorne (period od 16. do 22. januara). Vagama u ovom periodu može profesionalno mnogo značiti emotivna ili porodična podrška, biće odgovorne, imaće ozbiljan pristup poslu i stalni optimizam.

Druga polovina januara posebno može doneti aktiviranje nekih projekata koji nisu bili mogući u prošloj godini, što ih može obradovati. Vage vole praznike, a posebno u periodu prve polovine januara mogu imati pojačanu maštovitost i kreativnost koju mogu deliti sa prijateljima. Iako će imati naporniji period, u smislu količine posla i neplaniranih obaveza, između 9. i 15. januara, Vage će, ako budu imale dovoljno poštovanja i slobode prostora da se izraze na poslu, moći da pokažu izuzetnu inovativnost i originalost u ovom periodu. Posebno dobar period za Vage koje posluju sa strancima. Takođe, period od 7. do 21. februara može probuditi umetničke talente, jako će voleti svoj posao, biće vrlo požrtvovane, imaće dobre mogućnosti kroz posrednička zanimanja, a posebno Vage koje su vezane za umetnička zanimanja mogu pokazati sjajan talenat i imati neočekivano važne poslovne ponude.

Mala prekretnica na duhovnom planu je od 6. februara, kada će Vage imati izuzetan smisao da saslušaju druge, ali da tačno predosete da je pred njima jako važan period za porodični napredak. Biće vrlo diskretne, ali im se neće dopadati nikakva vrsta dominacije, podela ili pritiska u periodu od 8. januara do 4. februara. Često će im trebati mnogo mira i tišine da bi stvarale, što neće biti baš pokazano kroz januar, prvu polovinu februara, ali ne treba da brinu, jer će tek februar ukazivati na nešto dobro za njih. Vage mogu dobijati u periodu od 7. do 21. februara i pomoć nepoznatih osoba i nekako će im nebo u poslovnom smislu biti naklonjeno. Ne bi bilo loše da poslednje dane februara iskoriste tako što će negde izaći i malo se odmoriti od svega, da bi ponovo krenule u realizaciju onog što su započele početkom godine u periodu od 4. do 17. marta, kao i periodu od 28. marta do 20. aprila (Vage jesu ljupke, kulturne, prefinjene i otmene i u poslu ih često drugi mogu potceniti misleći da su slabe, međutim ovaj znak i te kako zna da iznenadi i pokaže „zube“, ali i da pokaže koliko ume, takav će biti ovaj period, koji je izuzetan za javnost, Vage koje se bave pravom, politikom, diplomatijom, modom i medijima).

Mart je inače mesec jasnih vizija, pa Vage treba to da iskoriste u svoju korist. Biće vrlo plemenite, sklone da naprave dobar odnos sa kolegama, ali neće podnositi primitivizam i bezobrazluk, u tom slučaju znaće da od vedrih osoba postanu vrlo nezgodne. Kraj marta do sredine aprila je period kada će se Vage vrlo dokazati, raditi na vrlo bitnim projektima i kada će biti izuzetno motivisane iako neće imati dovoljno vremena za sebe. Ipak, neće im to teško pasti, jer će sve vreme razmišljati o rezultatima svog rada. Većina Vaga koja još sebe nije poslovno našla u tom periodu mogu imati vrlo konkretne i primamljive ponude za posao. Izuzetna poslovna odgovornost, izdržljivost, humanost, ali moć opažanja i organizacija osećaće se u periodu od 9. do 17. aprila i period od 5. do 10. juna, koji posebno može doneti rezultate rada, ali lično zadovoljstvo i veće zalaganje.

Nešto mirniji, ali stabilan period, kada se mogu osetiti i materijalni rezultati, jeste period od 25. aprila do 6. maja, kao i period od 14. do 20. maja. Period od 21. do 26. maja može biti nešto naporniji kroz kontakte sa finansijskim ustanovama, može se osetiti i malo negativan pritisak u poslu, pa Vage treba da teže većim kompromisima i ravnoteži posebno u poslovnim odnosima. Na materijalnom planu važi savet da ne treba rizikovati i ne treba ulaziti u nepotrebne troškove!.

Idealno vreme za poslove sa inostranstvom, važna poslovna putovanja van zemlje, za studente rođene u ovom znaku posebno period od 14. do 24. juna i od 29. juna do 18. jula, koji će Vagama biti izuzetno naklonjen. Sve Vage koje planiraju da nastave karijeru na drugim prostorima imaju preporuku da izaberu ovaj period, jer im može doneti dobar početak. To je i period kada će Vage raditi mnogo na intelektualnoj nadogradnji, ali kada će se većina i odmarati. Značajni profesionalni aspekti pokreću se ponovo i kroz period od 2. do 18. avgusta, kada Vage mogu i da se suočavaju sa starim problemima u poslu, kada im neće prijati pritisak, grubost ili kritike, ali kada mogu imati posebno unutrašnju energiju i viziju, veru da nešto naprave poslovno dobro.

Period od 15. do 19. avgusta je posebno važan za sastanke, bitnija potpisivanja, dogovore, kada će Vage pokazati sjajnu sklonost ka timskom radu, a posebno će biti ubedljive u javnosti. Ovo je odličan period za kontakt sa uticajnim osobama. Odlično vreme za pisanje i medije. Inače moram napomenuti da ulazak Jupitera, planete sreće, posle 12 godina, kroz znak Raka posebno može imati dobar efekat na Vage, jer će prolaziti od 26. juna, pa u narednih godinu dana preko njihovog polja karijere. Večina Vaga, bez obzira na odlične ponude van zemlje, ipak mogu ostati u zemlji, kroz leto se pojačava i patriotizam, ljubav prema porodici, ali je period dobar za proširenje posla i plodnost u radu. Pojačani dobri poslovni aspekti osećaće se i kroz period od 26. avgusta do 18. septembra kada će se Vage osećati jako samouverene, ali će im mišljenje bliskih ljudi, porodice (čak mogu imati mogućnost da im jedna bliska osoba u porodici u tom periodu takođe doživi veći uspeh) biti jako važno.

Vage koje su u javnim institucijama ili medijima posebno treba da iskoriste taj period, jer će blistati, dobijati pohvale, nagrade, komplimente što će im dati posebnu snagu da dalje stvaraju. Vage koje ne rade, posebno od kraja jula imaju mogućnost da preko starog prijatelja, člana porodice ili bliskog prijatelja dođu do vrlo povoljne i trajne poslovne ponude, pa to svakako treba iskoristiti posebno u periodu od 17. avgusta do 17. septembra. Period dobre poslovne intuicije, idealizma, prijatnih poslovnih izlazaka i dogovora osećaće se i kroz period od 24. do 29. septembra i od 5. do 13. oktobra.

U letnjem periodu će imati veliku podršku od muških osoba, ali će Vage biti te koje će od početka jula želeti da se potpuno povuku iz javnosti i posvete porodici i materinstvu, što je nebeski odobreno kao takođe dobar korak i odluka (povezanost emocija i karijere vlada tokom cele 2013, međutim Vage bez emotivne podrške neće moći da fukcionišu, s druge strane imaće baš od leta period ili –ili, u kojem bi ipak porodica bila na prvom mestu). Sitniji poslovi, dobra memorija, dobar period za Vage koje se bave uslužnim poslovima ili medicinom može biti od 21. oktobra do 12. novembra i od 19. novembra do 6. decembra. Tada je dobro i da se posvete prijateljima, svom zdravlju, a za većinu Vaga ovo je i vreme malog odmora do aktiviranja završnih poslova za ovu godinu.

Od 8. do15. decembra, zbog uticaja Marsa u Vagi, koji može doneti crtu nesigurnosti, ranjivosti, isterivanja pravde, male neorganizacije, sitnijih privatnih problema, Vage se moraju prosto truditi da ništa to ne utiče na njih i da kraj godine završe što kvalitetnije. Moraju izbegavati emotivnost u poslu, čak i kad su u pravu! Savet zvezda do 23. decembra, čak i u poslednjim danima decembra, da posebno u ovom periodu vode računa o zakonima i pravilima, a takođe da vode računa o tome šta potpisuju. To će za Vage biti malo teže vreme za sud, dolazak do pravde, ali i za Vage koje se inače bave pravima period previranja i nervoze, kao i Vagama koje se bave javnim poslom - mogućnost javnih kritika i provokacija. Zato, drage Vage, decembar mora biti mesec pribranosti, dostojanstvenosti, ali i jačanja otpornosti. Samo se smejte i ne dozvolite da vas iko isprovocira, verujte u sebe i ne oslanjajte se ni na koga! Ne dozvolite da decembar pokvari godinu, završite koliko možete posla, ali kao što i sami vidite, pred vama je više nego odlična godina.

Većina Vaga u ovoj godini može nastaviti porodični posao ili pokrenuti porodičnu firmu. Vage jako dolaze do izražaja u ovoj godini, i ako misle da su sve završile u 2012, u zabludi su, jer će im 2013. doneti neplanirani napredak, veću odgovornost i izuzetne mogućnosti. Vage će svakako zbog Saturna u Škorpiji biti ekonomičnije na materijalnom planu, ali će im leto i jesen biti period kada mogu naplatiti svoj rad.

Ljubav:

Početak godine nosi mnogo komunikacije i Vage će biti raspoložene za otvorenije razgovore, za nešto novo, a ako budu planirale neka putovanja, mogle bi imati jako interesatna poznanstva na samom početku januara. Ukoliko je bilo nekih zanimljivih kontakata i na samom izlasku iz 2012. svakako da se to može nastaviti i na samom početku 2013. Vage inače u ovoj godini, pre svega slobodne Vage, teže neobičnijim emotivnim odnosima, ničemu "nameštenom" ili preko posrednika i mogu lično da predosete pri prvom utisku da li je to osoba koja bi im odgovarala ili ne.

Vage koje su u braku mogu imati punu kuću gostiju, mogu biti malo razdražljive posebno u drugoj polovini januara, pa za njih važi savet da ne shvataju sve toliko lično. Neka probaju da nađu balans i ,ako je ikako moguće, da naprave toleratniji odnos s partnerom. Biće mnogo situacija neobaveznih odnosa, nerešenih emotivnih priča posebno u periodu od 11. januara do 22. februara, ali će Vage biti sklone da čim im nešto ne odgovara odmah seku u startu, jer neće želeti da gube vreme na ljude koji im ne prijaju (period od 1. januara do 5. marta). Iako je ovo znak koji je najviše usmeren na brak i partnerske odnose, ipak pripada vazduhu, a pri tome i znaku koji voli slobodu, teži nezavisnosti i ne želi da se pokorava nikome. Takav odnos će Vage posebno imati u periodu od 3. do 22. februara, kada može biti nekih simpatičnih flertova, neobaveznih zabava, izlazaka, ali Vage neće biti spremne da uđu u nešto što im ne deluje dovoljno stabilno. To je period kada će Vage imati mogućnost simpatija sa svih strana, ali kada neće želeti potpuno da se vezuju (to se odnosi na pripadnike ovog znaka koje su u slobodnom statusu). Za ostale je to period kada će više biti okrenuti poslu, porodici, uređenju doma, prijateljima.

Vage deluju umornije tokom druge polovine januara i februara, pa ne bi bilo loše da naprave neku promenu u načinu života. Većina Vaga bi mogla da uđe u jedan krajnje neobičan, ali zaljubljiv period od 1. do 12. marta i od 16. do 24. marta, koji bi za mnoge mogao najaviti nagli napredak i srećne okolnosti. To je pravo vreme za nove početke, ali sve se mora dešavati slučajno. Za Vage koje planiraju proširenje porodice ovo bi mogao biti jako dobar period za to. Vage koje su dugo u periodu po principu „ni na nebu, ni na zemlji“ moraju voditi računa, posebno one koje su u braku ili dugoj vezi, jer period od 25. marta do 5. aprila može doneti mnogo svađa, povećanu ranjivost i osećaj da ih voljena osoba nedovoljno poštuje ili ne razume. Ipak, biće i pripadnika koji će se radovati proleću, pa može biti dosta venčanja, veridbi i lepih dešavanja u periodu od 5. do 25. aprila. Posebno Vage koje žele brak mogu imati jedan plodan i srećan period u tom periodu, a zvezde pokazuju da bi taj period bio idealan za mnoge, jer može najaviti trajnije odnose. Pojačana fizička privlačnost, okrenutost rešavanju materijalnih pitanja za mnoge Vage može biti u periodu od 29. aprila do 5. maja i od 12. do 20. maja.

Dva pomračenja, prvo 25. aprila i drugo 9. maja, posebno mogu biti provokativna za Vage koje su dugo same, jer mogu imati mogućnost da nalete na netoleratne i agresivne osobe, ali i za Vage koje dugo muče problem s materijalnim promenama voljene osobe. Proleće za mnoge donosi radost, ali i nagle prekide odnosa, što će svakako zavisiti od ličnog horoskopa, ali je generalni savet da se teži miru, blagim razgovorima i diskreciji. Nešto aktivniji i srećniji period pokreće se od 21. maja do 6. juna, koji nosi ponovo za mnoge zanimljiva putovanja, upoznavanja. Vagama će jako biti važna u izboru partnera mentalna satisfakcija i posebno će uživati uz ambicioznije i duhovitije osobe. Većina pripadnika ovog znaka koja se odluči za neki odmor mogla bi imati srećne emotivne momente u tom periodu.

Takođe interesantan period se pokreće i u periodu od 15. do 22. juna i od 26. juna do 2. jula, u kojem će većina pripadnika ovog znaka biti potpuno okrenuta porodici, proširenju porodice, deci, bračnom partneru/partnerki i težiti emotivnom miru. To će važiti za većinu slobodnih Vaga koje će do leta imati najjaču želju da se vežu, da se više potrude oko voljene osobe ili da u kraćem vremenskom roku planiraju i prva zajednička letovanja. Vage će se osećati dobro i kroz emotivno dobar period od 12. do 21. jula, a možda će biti i više sklona kompromisima, razumevanju voljene osobe kroz period kraj jula, početak avgusta. U tom periodu mnogima može doneti običan izlazak koji će da donese pravo veselje i neočekivanu sreću, a pripadnici ovog znaka koji su više okrenuti poslu mogu posebno preko tog polja upoznati interesantne osobe. U slučaju da se to ne iskoristi, Vage bi trebalo da budu strpljive sve do ulaska njihove Venere u znak Vage od 17. avgusta, kada će se ponovo osećati ležerno, privlačno, kada će biti društveno aktivne. Za mnoge to će ponovo biti dobar period za venčanja i ceremonije, ali skoro svi pripadnici će posebno kvalitetan i važan period imati od 31. avgusta do 17. septembra.

Vage koje su u braku trebalo bi da izbegavaju svađe sa voljenom osobom oko novca tokom cele jeseni, kada bi mogle biti malo nezadovoljne statusom, a ostale mogu biti sklone jačim emocijama koje se ponovo mogu pojaviti u periodu od 19. do 22. septembra i od 18. oktobra do 9. novembra, kada Vage deluju najopuštenije, najoptimističnije, najmotivisanije i svakako da taj period ne treba propustiti za nešto dobro.

Novembar je mesec koji često može doneti nesporazume preko telefona, interneta pa sve bitno ipak treba reći oči u oči, a Vage koje su u zajednici uglavnom će biti okrenute rođacima, deci, pri čemu ne bi trebalo zanemariti voljenu osobu. Na stabilan period Vage bi mogle računati od 28. novembra - 4. decembra i u periodu od 17. do 31. decembra. Većina Vaga sam kraj 2013. i doček Nove 2014. mogu dočakti sa najmilijima kod kuće, tradcionalnije, ali srećno i ispunjeno bez neke velike euforije koja je vladala u toku proleća i sredine jeseni, dok one koje ne prepoznaju pravu osobu okrenuće se karijeri, konaktima sa starim prijateljima i na jedan blag, ali profesionalno zadovoljan način završiti ovu godinu.

Mislim da su Vage spremne za velike korake i moram naglasiti da će većina želeti da se okrene porodičnom miru. Ovo nije znak koji voli da forsira promene, ali iako se smatra najtolerantnijim, neće se tako ponašati u ovoj godini. Može biti emotivniji, osećajniji, povredljiviji, ali svakako optimističan po pitanju emotivne budućnosti. Za mnoge Vage ovo može biti sudbinska godina za brak i ljubav! Samo napred!!!!!

Zdravlje:

Većina Vaga bi mogla u 2013. ući sa malo jačim stresom i nervozom, pa tokom cele godine treba kontrolisati hormone, paziti na štitnu žlezdu i predeo mokraćnih kanala koji bi mogao biti osetljiv u periodu proleće, početak jeseni. Kontakt sa vodom, molitve, meditacije, joga, pilates ili neke lagane aktivnosti posebno bi dobro uticale na psihu Vaga u periodu od 1. marta - 15. maja. Odlično vreme za regulisanje promena načina ishrane je u periodu od 17. septembra - 17. novembra.

U zimskom periodu savetuje se da izbegavaju ekstremne sportove i veće fizičke poslove, jer Vage mogu biti sklone ukočenjima. Savet za kraj februara i početak marta - da se malo pazi na imunitet. Vage u ovoj godini mogu pokazati veću disciplinovanost na polju ishrane i promene navika (do 24. septembra), ali će sve promene napraviti samostalno, ne kroz savete drugih što inače ne vole na polju zdravlja. Uticaj prijatelja i članova porodice, posebno od sredine leta mogu kvalitetno uticati na neke dobre promene. Ženski pripadnici ovog znaka trebalo bi da kontrolišu genitalije i vid, posebno u periodu druge polovine aprila do kraja maja i u periodu s kraja novembra meseca.

Ovaj znak će u 2013. karakteristati sjajna mentalna energija i motivacija, ali veće fizičko iscrpljenje, pa treba raditi na balansu. Period od kraja proleća nosi da će Vagama ipak biti potrebno više snage za rad i planirane obaveze pa mogu slobodno preći na mesnu ishranu. Jesenji period traži dijetalnu ishranu. Generalni utisak: Velika izdržljivost, izuzetna hrabrost i pribranost u situacijama kada je to potrebno!

Foto: adamr/FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: