Godišnji horoskop za 2013. godinu - Ovan

Pročitajte šta čeka Ovnove u 2013. godini na polju karijere, ljubavi i zdravlja i koji su to saveti koji im mogu pomoći u donošenju važnih odluka!

Izvor: Nataša Paunovski

Ponedeljak, 31.12.2012.

11:57

Default images

Karijera:

Ovnovi ulaze u Novu 2013. godinu sa izuzetno mnogo planova, a ovo je jako dobar period da pokrenu neke promene. Završavaju bitne poslove koje su započeli tokom prethodne godine u periodu od 6. do 10. januara i periodu od 23. do 29. januara. Neće im prijati autoriteti, ali je period do 10. januara odličan za sve Ovnove čiji je posao povezan sa putovanjima, poslovima uvoza i izvoza, sa strancima.

Ulazak u februar mesec je idealan za grupne i timske poslove, i to je svakako period kada slobodno mogu svoje poslovne projekte pokrenuti sa jako puno incijative. Od 5. do 14. februara je period promena, vesti, dešavanja i nešto bržeg svakodnevnog ritma. Ovnovi koji su vezani za državne ustanove, a posebno oni koji žele da promene svoj posao preporuka da o tome razmišljaju od 26. januara -14. februara, jer je to idealno vreme, u suprotnom moraju sačekati kraj proleća.

Druga polovina februara traži malo više koncentracije, mentalnog podsticaja i da se nikako ne ulenjite! Samo za Ovnove koji su vezani za humanitarne i medicinske profesije moguć je nagli napredak kroz period od 15. februara - 6. marta. Preporuka do početka proleća je koristiti intuiciju, ne predavati se, baviti se sportom, težiti poverljivom i pouzdanom poslovnom okruženju, jer posebno kraj februara i početak marta mnogima mogu doneti tajne neprijatnosti, spletke ili dvoličnost.

U tom periodu do 4. aprila nije loše obratiti malu pažnju i na saobraćaj, šta potpisujete, kao i da ne vozite kad ste jako umorni. Ulaskom vašeg vladaoca Marsa u znak Ovna od 13. marta kao da ćete polako, ali sigurno krenuti da se budite i pokrećete. To je period jakih samoanaliza u poslu, ali period kada treba pravilno usmeriti energiju. Izbegavati sujetu, samokritiku i težiti poslovnoj spontanosti, jer sve što zacrtate mogli biste lakše realizovati do 10. aprila.

Izbegavajte žurbu kroz period od 13. marta - 9. aprila žurbu, nestrpljenje, nagle nepromišljene odluke. Od 1. aprila nastaje period dokazivanja i tada je pravo vreme da pokažete svoje poslovne kvalitete. Uoči Pomračenja koje će biti prvo od 25. aprila, Ovnovima je savet da beže od tvrdoglavih finansijskih rizika sve do 9. maja, jer mogu imati trajnija opterećenja koja bi mogla potrajati do kraja godine. Zato je jako važno da u tom periodu razmisle pre sveka bitne akcije. Imaće smisla za ekonomiju i imaće u tom periodu jaču potrebu za materijalnom sigurnošću. Posebna preporuka da se bave sportom i da pokreću privatne poslove u periodu od 17. do 25. aprila.

Ima mogućnosti da se u periodu od 27. aprila - 1. maja završe neki sitniji poslovi i reše neki manji materijalni problemi, ali ne rizikovati! Period od 13. maja - 25. maja će biti mnogo lakši kroz imovinske promene, materijalnu situaciju, ali posebno za Ovnove koji se bave privatnim poslom ili očekuju konkretne važne poslovne odluke. Ovo bi trebao da bude period i manje nagrade, za svo strpljenje i odricanja koja su prošli kroz drugu polovinu marta i sam početak aprila, kao i drugu polovinu februara koji može biti nazvan i periodom manjih “iskušenja”. Ovnovi često mogu imati nagle mentalne promene od ushićenja i novih ideja sa početkom 2013. do malog pada i nezainteresovanosti oko druge polovine februara i početka marta, pa nagle oštroumnosti i upornosti od 21. marta. To će sve doći u ravnotežu tokom sredine i kraja maja kada će imati sliku u kom smeru žele da krenu. To je i period kada treba raditi najviše projekata, da bi mogli uživati u letu. Ulazak Marsa u znak Blizanaca od 2. juna doneće pokret, putovanja, sreću, mnogo vesti i jedan jako lep period akcije.

Tada bi mogli pokrenuti i neke dodatne poslove i svakako da će to biti jako lepo vreme za ovaj vodeći znak Zodijaka (iskoristiti period od 2. do 23. juna za sve vrste važnih poslova, putovanja, kontakta sa strancima, razgovore sa šefovima, jer je ovo period unapređenja, dinamike i kada će Ovnovi biti mentalno najaktivniji). Period od 24. juna -1. jula traži manji odmor, a sa ulaskom Jupitera u znak Raka, period ukazuje na mogućnost da Ovnovi dođu do imovinsko –materijalne sigurnosti i da se okrenu trajnijim investicijama koje su za mnoge čekane, punih 12 godina. Dobar period za nekretnine, uređenje doma, važne porodične investicije, i period kada profesionalno mogu računati na sigurnost (posebno period od 1. do 20. jula).

Preporuka je da drugu polovinu jula iskoriste za odmor, napune baterije i ponovo krenu u poslovne akcije i odluke od 8. avgusta -16. avgusta, posebno u periodu od 30. avgusta - 16. oktobra, koji će biti period kreativnih podsticaja, dobre energije, sklonosti da se istovremeno završe nekoliko važnih poslova, ali i period kada će Ovnovima mnogo značiti pohvale, nagrade i podrška voljenih osoba, ali i autoriteta. To je period njihove izuzetne regeneracije koju treba usmeriti na korisne stvari. Od 17. oktobra - 25. oktobra i od 31. oktobra - 11. novembra imaće mogućnost da završe administrativne poslove, sitne svakodnevne obaveze za koje nisu imali vremena i da se okrenu većem poslovnom perfekcionizmu. Ista preporuka je otvorena od 4 . do 10. decembra.

Treće Pomračenje u novembru savetuje Ovnovima da vode računa o sebi, da se poslovno ne iscrpljuju, da ne budu neumereni, da donose ponovo odluke temeljnije i sa mnogo strpljenja, što je savet posebno kroz period od 11. novembra - 19. novembra. Iako bi imali mogućnost da ispravljaju neke nepravde i da se okreću više politici, diplomatiji, zakonu do 14. decembra, u mnogo lakši period poslovne energije i planova ućiće u periodu od 15. do 25. decembra, dok bi poslednje dane 2013. trebalo iskoristiti za odmor. Ponovo mali savet pripaziti na saobraćaj, izbegavati naglost, nepromišljene izjave, težiti miru i harmoniji, a koristiti lični šarm, ma šta da bude u pitanju.

Generalni utisak: Ovnovi mogu očekivati jednu izuzetno plodnu profesionalnu godinu kada svoje potencijale treba da pokrenuti od januara, prve polovine februara, prve polovine aprila, posebno juna i avgusta meseca kada će imati mogućnost da naprave nešto konkretno dobro za sebe. Pošto je ovo vatreni, kardinalan znak kolerične naravi, svakako da mogu imati faze unutrašnjih previranja, agresije, ljutnje, ali zapamtite to je prolazno. Bitno je reći da treba uvek na strpljiv način održavati profesiju i ljubav prema porodici, ali da treba u ovu godinu ući sa većim ličnim profesionalnim ciljevima. Cenite svoj rad, ali se trudite da se lakše prilagođavate drugima!

Ljubav:

Ulazak u Novu 201. godinu, sa uticajem Venere u Strelcu, većina Ovnova će sačekati sa velikim optimizmom, željom za slobodom, modernijim odnosima, opuštenošću, ali će mnogi slobodni pripadnici imati mogućnost da, na malo neobičan način, daleko od kuće upoznaju svoje idealne polovine. Ovo je vreme iskrenosti, avantura, ali vreme kada će Ovnovi moći da se malo opuste.

Za slobodne pripadnike izuzetno pozitivan period do 10. januara, kao i od 4. februara do 22. februara kada će mnogi potpuno neočekivano imati veće emotivne promene. Mnogi se mogu vraćati u prošlost i imati neki vid lekcije završavanje nečeg iz prošlosti i skupljanja energije u periodu sredine januara, a pripadnici koji su dugo u vezi ili braku imaće potrebu za nekom promenom, akcijom, ali budite malo strpljiviji do 1. febrauar kada će se spontano dešavati neke lepe stvari.

Nemojte menjati svoje partnere-ke, nemojte ostavljati vremenu neke bitne odluke, ali se trudite da unosite veću strast i ljubav u vaš odnos i to će biti dovoljno! Početak godine nosi i poruku da nikad ne treba reći "Ne", jer za mnoge ovo može biti vreme neočekivanih, ali lepih promena! Takođe period od 27. februara - 2. marta i od 6. marta - 10. marta može nositi romantičnost, osećajnost da se mnogi pripadnici ovog znaka zaljube, smire i uživaju u toplini partnera. Tada ne treba "mozgati", već se prepustiti samoj situaciji. Neka dela budu jača od reči, jer Ovnovi u tom periodu neće znati da objasne kako se osećaju! Sličan period se može dešavati u periodu od 20. marta - 23. marta i od 27. marta - 30. marta. Za one koji su u dužim odnosima svakako vreme dobrih dogovora sa partnerima i traženja obostrane sigurnosti, ali i mira. Sa ulaskom Venere u znak Ovna ako ne iskoristite prethodne periode, svakako dolazi do buđenja, ali ne sme biti po principu sad ili odmah, jer može biti situacija nešto se desilo brzo, ali je brzo i prošlo (period od 24. do 29. marta).

Za parove koji su u dužem odnosu malo više emotivne tolerancije i razumevanja u braku potrebno je posebno u periodu sam kraj marta, početak aprila i u periodu samog kraja decembra i ulaska u 2014. godinu, jer to može biti period previranja, pojačanih nesporazuma, svađa, čak za one koji su u prethodnoj godini imali problema i opasnost od razdvajanja. Na to novopečeni parovi moraju voditi računa i kroz period od 10. do13. aprila. Biće malo kontradiktorno to proleće 2013. mnogi će naglo prekidati i naglo započinjati nešto novo, osećaće se neka euforija u vazduhu, ali će biti puno strasti, jakih reči i dešavanja posebno od 1. do15. aprila.

Druga polovina aprila biće više vezana za potrebu za emotivnom i materijalnom sigurnošću, ali osećaj da Ovnovi ne žele da imaju uticaj sa strane, taman posla rivalitet, tako da treba izbegavati posesivnost, već se truditi da polako, ali sigurno nađete emotivnu ravnotežu (period od 17. aprila - 6. maja). Prijaće i mali hedonizam, ali u tom periodu se treba okrenuti zajedničkim materijalnim analizama i izjavama ljubavi. Ovnovi preko emocija dobijaju energiju, pa će im to biti jako potrebno u ovom periodu, posebno ženskim pripadnicima osećaj vrednosti koji će isključivo naći preko partnerskih odnosa.

Za mnoge to može biti lepo vreme za planiranje porodice i dece, braka. Ulazak Venere u znak Blizanaca od 9. maja na samo Pomračenje nosiće odjednom veću veselost, komunikaciju, čak mogućnost za mnoge da im se jave svi oni koji dugo nisu bili prisutni. Ovo je period kada će većina Ovnova dobiti onu detinjastu i pomalo neozbiljnu energiju, ali će uživati u pokretu, biti rečiti, ali mnogi slobodni pripadnici imati dve emotivne šanse istovremeno. Zbog opozicije Venere i Neptuna od 14. do 18. maja treba izbegavati idealizaciju, očekivanja od osoba koje ne poznajete, ali osećaj udaljenosti od osoba koje volite. Takođe kraj maja u periodu od 24. do 27. maja traži lakše prihvatanje razlika u partnerskim odnosima, manja očekivanja i pokretanje energije kod osobe koju volite. Izbegavati da se emotivni problemi rešavaju hranom ili neumerenim trošenjem i izbegavati da se obećava ono što se ne može ispuniti.

Nešto pozitivniji dani mogu biti 28. maja - 2. juna. Ti dani su dobri za nove početke, za medeni mesec i prijatniju komunikaciju u bračnim i emotivnim odnosima. Ulazak Venere u znak Raka od 3. juna smiriće Ovnove za trenutak i posebno doneti potrebu za porodicom, udobnošću, brakom. To je period kada Ovnovi treba da prave trajne planove sa svojim partnerima, ali i kada treba izbegavati tvrdoglavost, naglost, brzinu, treba uzeti malu pauzu i okrenuti se svom domu, familiji, rođacima i osobi koju vole (period od 2. do 20. juna). Može biti ponovo faza da se neki Ovnovi vrate u prošlost, budu nostalgični ili pokušavaju da nešto emotivno vrate u sadašnjost (poslednji dani juna 2013). Ipak od 28. juna pokreće se fenomenalna energija i ovo može biti period sreće, ljubavi, strasti i lepih dešavanja, gde će sam osećaj ljubavi, veze, braka za ovaj znak biti od veće važnosti, mnogima će se ispuniti nešto što su dugo želeli na ovom planu (period od 28. juna - 23. jula sa uticajem Venere u znaku Lava). Poslednje dane jula i period do 16. avgusta treba iskoristiti da zajednički sa voljenom osobom pozavršavate svakodnevne poslove, ali voditi računa da odnos ne pređe u naviku.

Za slobodne mali savet za period od 26. jula - 31. jula i od 5. do 8. avgusta da izbegavaju kritičnost, velika očekivanja i nagle ulaske u vezu dok osobu koju su upoznali malo bolje ne upoznaju. Ovo za Ovnove nije baš najbolji period za zajedničke poslove sa voljenim osobama, samo period kada treba raditi na boljoj emotivnoj komunikaciji. Mnogo će toga za one slobodne ili one sveže zaljubljene biti jasnije do 21. avgusta kada će imati sliku koga vole, s kime žele da nastave dalji period emotivno i šta očekuju od svog partnera/ke. Period od 22. do 24. avgusta i od 3. do 10. septembra je posebno važan i mnogi Ovnovi mogu da stanu na ludi kamen i da se posvete svojim partnerskim odnosima, mnogo lakši dolazak do emotivne istine. Sa ulaskom Venere u Škorpionu od 12. septembra pojačaće se energija, strast i potreba za fizičkom privlačnošću koje će posebno osećati Ovnovi. Idealno vreme za brak i planiranje potomstva (period od 12. septembra - 4. oktobra), ali period kada se mnoge veze mogu produbiti na psihološkom i fizičkom nivou.

Posebno za pripadnike koji su u braku jako lepo vreme za povećanje imovine, porodične proslave, proširenja i zajedničke trajnije dogovore sa voljenom osobom. Period od 8. do 22. oktobra nosi optimizam, idealno vreme za otvorenije razgovore, putovanja, dinamiku i mnogi koji nisu iskoristili neke bitnije aspekte mogli bi da upravo u ovom periodu pronađu prave vrednosti preko emocija ili da direktno imaju uspeha preko voljene osobe. Dobar period za obrazovanje, daleka putovanja, ali sklonost platonskim ljubavima.Vratiće se romantika, one prave vrednosti i Ovnovi će moći potpuno da se opuste i imaju realna očekivanja. Jača vraćanje strasti, jake emocije, izjave i dešavanja u periodu od 28. oktobra - 5. novembra.

Period od 6. do 22. novembra nosi veći osećaj odgovornosti, možda period kada ponovo treba uključiti odgovornost i strpljenje i kada treba izbegavati vraćanje na stare greške, bivše ljubavi za mnoge i kada je potrebno biti malo istrajniji, ali lakše razumeti drugačije potrebe svoje voljene osobe. Za pripadnike koji su u dugim odnosima za planiranje bitnijih porodičnih stvari i investicija neće biti loš period od 23. novembra - 1. decembra.

U ovom periodu postojaće i jedan malo naporniji tranzit oko trećeg Pomračenja koje se može već osetiti oko 7. novembra. I na samom početku decembra Ovnovi se mogu osećati nervoznije, depresivnije i nerazumljivije. Savet zvezda: Nadjite veru, punite baterije, bavite se sobom i izbegavajte kritičnost u odnosima! Pošto će se Venera retrogradno vraćati u znaku Jarca tokom celog decembra to će biti vreme za mnoge da stave tačku na nešto što im nije odgovaralo cele godine, ali za mnoge osećaj da im je potrebna potpuno druga energija (uglavnom parovima koji se duže vreme lošije slažu). Zbog toga može biti dosta razdvajanja između pripadnika ovog znaka baš u tom mesecu. Za one strpljivije savet da se u decembru više treba usmeriti na posao i karijeru i lakše razumeti potrebe ljudi koje volimo. Svakako je generalni utisak da će Ovnovima cvetati ruže u ovoj godini, a posebno lepa vest slobodnim pripadnicima da će biti mnogo šansi za nove početke, čak i ulazak u ozbiljne, bračne vode. Samo napred!

Zdravlje:

Iako ćete u Novu 2013. ući sa izuzetno puno energije povedite računa o povredama, problemima sa kostima i zubima, jer zimski period može biti i malo nezgodan. To je preporuka posebno najstarijim članovima znaka Ovna. Probajte da uoči dočeka izbegavate loša sećanja i pesimizam i da razmišljate samo o lepšoj budućnosti (ulazak Merkura u znak Jarca može doneti manju nostalgičnost). Od 9. februara-13. aprila i poslednjih dana maja i avgusta - savet je da se posebno vodi računa o imunitetu, prehladama, stopalima, jer je ovo period gripa i prehlada kojima će posebno biti sklon znak Ovna.

Nije loše da se “naoružate” nekim vitaminima i narodnim lekovima. To nije najbolje vreme za hiriruške intervencije, jer ovaj znak posebno može biti sklon infekcijama. Period od 15. aprila - 15. maja nosi sklonost jakim migrenama, osetljivost grla i vida, zbog sklonosti da ovaj znak posebno u ovom periodu ima jaka mentalna naprezanja, pa nije loše raditi na opuštenosti i da se sve radi polako.

Leto je idealno za lakšu ishranu, dijete, sport, post, što je preporuka od 2. do 10. juna i periode od 22. do 29. juna, od 3. do 11. avgusta i od 2. do 12. septembra.

Početak jeseni traži više brige o stomaku, treba piti više tečnosti, težiti harmoniji i miru u poslovno-emotivnim odnosima. Kraj godine je idealan za bavljenje sportom, hobije, treba se pokrenuti fizički i ne dozvoliti nikakvu lenjost i apatiju. Kontrole zuba potrebne pri samom kraju 2013. Za pripadnike koji imaju kardiovaskularne probleme savet da se vodi računa o ishrani na samom ulasku u 2013. godinu.

Generalni utisak je da bi Ovnovi u 2013. mogli imati malo više problema sa organima za varenjem i imunitetom, pa čim primetite prve znake, nije loše da promenite ishranu.

Foto: adamr/FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: