Aktuelno

Alkoholna pića koja treba izbegavati na poslovnim zabavama

Ako ne želite da ispadnete kancelarijska luda na novogodišnjoj proslavi, onda ove alkoholne napitke svakako treba da izbegavate.

Petak, 19.12.2014.

13:37

Izvor: tportal.hr

Default images

Podeli:

Praznično je vreme, a to znači da je i vreme kancelarijskih zabava. Sve više kompanija organizuje božićne proslave kako bi se zaposleni malo opustili i zabavili u dobroj atmosferi. Ali ljudi ponekad zaborave da su to ipak poslovne zabave, pa se desi da preteraju s alkoholom. Da vam se to ne bi dogodilo ove godine, napravili smo listu alkoholnih napitaka koje bi trebalo da izbegavate u širokom luku.

Kokteli

Kada govorimo o alkoholnim pićima, ima li šta finije od koktela? Uprkos tome, na poslovnim zabavama obavezno bi trebalo da ih izbegavate. Zašto? Vrlo je teško odrediti koliko ste zapravo alkohola popili, a mogli biste da shvatite da ste preterali kada je već kasno i kada je vaše ponašanje postalo upitno.

Likeri

I likeri su ukusni i slatki, ali upravo iz tog razloga bi trebalo da ih izbegavate. Lako je popiti ih mnogo jer su pitki, a u kombinaciji sa šećerom brzo ćete preći granicu. Naravno, uz to ide i prelaženje granice prihvatljivog ponašanja u radnom okruženju.

Votka u kombinaciji s energetskim napitkom

Mnogi obožavaju okus votke u kombinaciji s nekim energetskim napitkom. Kada ste napolju, slobodno to pijte (iako nije zdravo), ali na poslovnim žurkama – nikako! Visok procenat kofeina iz energetskih napitaka u kombinaciji s alkoholom iz votke probudiće sve najgore u vama, a to ne želite dok vam šef stoji dva metra dalje…

Martini

Ko ne voli martini? Ipak, izbegavajte ga na poslovnim zabavama. Zbog svog ukusa i razmere šećera i alkohola brzo i lako omamljuje. Nećete toga biti ni svesni, a već ćete u alkoholisanom stanju plesati na direktorovom stolu. To baš i nije najsrećniji scenario, zar ne?

Izvor: tportal.hr
Foto: Elegant Cuisine/Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare