Aktuelno

Biljana upravljala prvim letom Beograd-Zagreb

Danas je na zagrebački aerodrome sleteo prvi avion iz Beograda posle 23 godine kojim je upravljala pilot Biljana Savić.

Petak, 12.12.2014.

13:59

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Da zanimanje pilota nije samo muško zanimanje dokazuje i najmlađa od tri dame koje su ponosni piloti “Er Srbije”, dvadesetosmogodišnja Biljana Savić.

Biljana je rođena u Valjevu, ali joj se porodica, kada je bila beba preselila u Australiju. Ona je još sa sedam godina znala da će biti pilot i to baš kada je sa svojom majkom putovala iz Sidneja u Beograd.

Trenutak kada je prvi put ušla u kabinu i videla veliki broj dugmića znala je da će pilotiranje biti njeno zanimanje. Iako su joj mnogi govorili kako zanimanje pilota nije za žene, Biljana je bila odlučna i ostvarila svoj san.

Ova uspešna dama je u Sidneju završila Aeronautički fakultet, koji je upisala kada joj je bilo 17 godina. U Australiji je radila kao pilot manjih privatnih aviona, tzv. "biznis džetova“, što je nastavila i pre tri godine, kada je došla u Srbiju. Od početka ove godine, Biljana je angažovana u "Er Srbiji", zajedno sa još dve koleginice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.