Aktuelno

Ovo su glavni razlozi zbog kojih večito kasnimo

Kašnjenje je jedna od nairitantnijih navika koju mnogi mogu da povežu i s nepoštovanjem. Iako postoje osobe koje kasne kako bi se osećale moćnije i superiornije, većina to čini neplanirano. Ovo su glavni razlozi zašto kasnimo...

Petak, 21.11.2014.

11:44

Izvor: zadovoljna.hr

Default images

Podeli:

'Još samo ovo' efekat

Istraživanje je pokazalo kako je ovo jedan od glavnih razloga kašnjenja. Ako uvek pokušavate da odgovorite na još samo jedan mejl, još samo na brzinu počistite kuhinju ili pogledati još samo par scena serije, to znači da i vi spadate u ovu grupu.

Pokušajte bar jednom da neku radnju pred odlazak odložite za kasnije, i vaš problem je rešen.

Premalo sna

Ovaj segment odnosi se na rane jutarnje sate koji onima koji vole da spavaju duže predstavlja najveći problem. “Još samo 5 minuta” rečenica je kojom mnogi započinju radni dan, a zbog koje svakog jutra jurcaju po kući i, na kraju, opet zakasne. Isprobajte ovaj jednostavni trik koji zaista deluje - pokušajte da u krevet odete ranije. Mnogi tvrde da zaista deluje.

Loša procena vremena

Tamo sam za 5, 10 ili 15 minuta - rečenica je koju vole da izgovaraju oni koji kasne, a koja najčešće nije tačna. Kada vas neko pita koliko vam treba do posla ili do određenog dela grada vaš odgovor mogao bi sve da vam razjasni.

Loša procena vremena je najčešći razlog zašto kasnimo.

Zaboravnost i rasejanost

Nema ničeg više frustrirajućeg i iritantnijeg od paničnog traženja ključeva, novčanika ili mobilnog telefona sekundu pre odlaska iz kuće, a još je gore kada na putu prema dogovorenom mestu shvatite kako ste nešto zaboravili da ponesete, pa morate da se vraćate kući.

S ovim će se složiti mnogi, a razlog je vrlo jednostavan - loša priprema.

Loša organizacija vremena

Jedan od razloga zašto uvek sve radimo u poslednji čas, a što u na kraju rezultira kašnjenjem je organizacija vremena. Izjava “Ništa ne stižem” najčešće je uzrokovana pretrpavanjem rasporeda ili gore navedenom lošom procenom trajanja određene obaveze ili putovanja do dogovorenog mesta.

Pokušajte da organizujete polazak na mesto dogovora kao da želite da dođete ranije i shvatićete da niste ništa izgubili i da ćete sve obaviti u dogovorenom roku.

Izvor: zadovoljna.hr
Foto: jesadaphorn/FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare