Aktuelno

Nisam mogla da budem domaćica, a evo i zašto

Jedna od najpoznatijih britanskih preduzetnica Karen Brejdi izjavila je da žene koje ostaju u kući sa decom ne treba da misle da rade „ropski posao“. Ona se pak, u ulozi domaćice nije snašla jer, kako kaže niko ne ceni rad u kući.

Utorak, 11.11.2014.

11:10

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Četrdesetpetogodišnja Karen je u intervjuu za „Telegraf“ otkrila kako se osećala dok je pet meseci pravila pauzu od posla kako bi čuvala dvoje male dece.

"Pet meseci nisam radila, već sam bila kod kuće i čuvala decu. Nisam bila ispunjena jer sve te stvari koje radite po kući su potcenjene. Napravite divan obrok za dete, a ono dođe i kaže vam da ne voli pasulj na tostu. Onda se ja iznerviram jer sam kuvala ceo dan“, ispirčala je.

Inače, Karen je sa samo 23 godine postala izvršni direktor fudbalskog kluba Birmingem, a sa 45 je postala plemkinja – baronesa Brejdi od Nejtsbridža. Smatra se jednom od najuspešnijih poslovnih žena.

Naime, ona je 1993. godine postala izvršni direktor fudbalskog kluba Birmingem i spasila ga je od bankrota, te kasnije prodala za 82 miliona funti. Sada je potpredsednica kluba Vest Hem junajted.

"Nisam izabrala da budem domaćica. To zapravo nije ropski posao i ne treba ga posmatrati tako“

Zanimljivo je da se svojevremeno samo tri dana nakon porođaja vratila na posao, baš zato što je tako želela.

"Iskreno, malo me je sramota kada se setim toga, ali nakon rođenja Sofije (18) vraitla sam se na posao u roku od tri dana. Svi su bili u šoku i bili su u pravu“, priznala je ona.

Danas svojoj ćerki plaća studije, ali za džeparac je uči da sama zaradi.

"Tako nešto će joj pomoći da shvati da izvan škole postoji ceo jedan svet drugačijih iskustava i mesta. Mislim da je mladim ženama jako važno da imaju ženu na koju će se ugledati, pa tako imam još veću odgovornost da svoj posao shvatim još ozbiljnije“, zaključila je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare