Aktuelno

Kako da istaknete svoj LinkedIn profil?

Ako tražite posao, verovatno već znate da je obavezno imati kvalitetan CV i dobro napisano motivaciono pismo, a od velike pomoći mogao bi da vam bude i LinkedIn profil. Evo kako na najbolji način možete da ga istaknete...

Utorak, 16.09.2014.

14:22

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Promenite privatna podešavanja

Ako planirate da napustite sadašnju poziciju, sve promene vezane za profila podstaći će sumnjičavost vašeg sadašnjeg poslodavca ili kolega. Menjanjem podešavanja u okviru “Privacy Control” odeljka možete odrediti ko će imati uvid u vaše aktivnosti.

Poboljšajte svoj nalog

Pre nego što pristupite izmeni svog profila, zapitajte se šta želite da dobijete od sledeće pozicije. Pažljivo razmislite o tome u kakvoj biste okolini želeli da radite. Imajte u vidu da bi neko vaše skorije iskustvo trebalo da bude ključno za novog poslodavca.

Promenite fotografiju

Ako angažujete profesionalnog fotografa, vaš profil će izgledati ozbiljnije i profesionalnije, ali bi i obična crno-bela fotografija mogla da omogući da se istaknete. Postarajte se svakako da vaša fotografija bude skorijeg datuma i da je lako prepoznati vas na njoj.

Držite se profesionalnog tona

Mučite muku sa time kako najbolje da opišete sebe? Najbitnije je da vaš profil sadrži profesionalan ton, i da istaknete da se sa vama lako može stupiti u kontakt. Ukoliko je potrebno, izmenite sturkturu profila u potpunosti. Ako ipak ne budete umeli to da uradite sami, zatražite profesionalnu pomoć.

Fokusirajte se na preporuke

Dobro napisane preporuke i dalje su najbolji način da poboljšate reputaciju. Proverite svoju listu kontakata i postarajte se da su skori i bitni. Preporuke od visoke važnosti su i dalje jedan od najboljih načina da poboljšate svoj LinkedIn profil.

Foto: stockimages/FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare