Aktuelno

Uz pomoć ovih trikova naterajte mozak da brže uči

Mnogima je već dosadilo i umorni su od učenja onih stvari koje ih baš nešto mnogo ni ne interesuju.

Petak, 29.08.2014.

16:05

Izvor: 24sata.rs

Default images

Podeli:

Ovo možete da rešite tako što ćete da istrenirate mozak i naučite ga da brže upija nove informacije.

Metode za tako nešto, koje vam ovde predstavljamo učiniće čuda.

Studenti su osetili beneficije primenjivanja ovih metoda i bržeg upijanja informacija.

Mladi koji su se nedavno zaposlili, takođe su primenjivali ove metode, kako bi naučili nove veštine po brzom postupku.

1. Rešavajte ukrštenicu

Rešavanje ukrštenih reči će vašem mozgu dati dodatnu energiju. Slobodno ih rešavajte i samo ako budete hteli da se zabavite. Ako želite da efekat bude bolji i plodonosniji, opredelite se za Sudoku.

2. Vežbajte pamćenje

Da biste brže učili, potrebno je da imate dobro pamćenje. Vežbanje memorije će vam pomoći da pronađete sličnosti na različitim subjektima. Pamćenje možete da vežbate i tako što ćete se potruditi da zapamtite određene događaje koji su se dogodili tokom dana i probajte da ponavljate neke aktivnosti.

3. Trenirajte

Iako možda i niste očekivali da bi ovo mogao da bude jedan od metoda za brže učenje, korisnije je i više nego što možete i da zamislite. Samo 20 minuta provedenih na treningu pomoćiće vam da bolje i učite i pamtite.

4. Jedite prikladnu hranu

Riba, voće (pre svega bobice) i povrće su poznate namirnice koje dobro utiču na mozak. Ono što bi svakako trebalo da jedete je i crna čokolada.

5. Naučite nešto novo

Naučite da svirate neki instrument, ili da govorite neki strani jezik...sve to će pomoći da savladate tehniku bržeg učenja. Ako biste naučili neki novi ples, takođe bi pomoglo i sprečilo pojavu Alchajmerove bolesti.

6. Svakog dana uradite nešto drugačije

Jedino što treba da zapamtite je da je ponavljanje jedini način uz pomoć kojeg će vaš mozak brže da uči. Počnite lagano, a onda pred sebe postavljajte teže zadatke i uskoro ćete biti u mogućnosti da za kratko vreme naučite nešto novo.

Izvor: 24sata.rs
Foto: ratch0013/FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare