Aktuelno

Šta nikada ne treba da radite na radnom mestu?

Kako se ponašate na poslu odražava to ko ste. Stoga treba da budete prilično obazrivi i ne dozvolite sebi da se suviše opustite. Evo šta nikako ne treba da dozvolite sebi...

Četvrtak, 21.08.2014.

12:19

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Ne pričajte glasno i ne razgovarajte o svom privatnom životu

Radna atmosfera mora se konstatno održavati i glasno pričanje nije nikada dobrodošlo. Na taj način uznemiravate kolege, niko zaista ne želi da zna šta vam je na pameti. Morate sačuvati poštovanje koji drugi imaju prema vama. Nikada ne mešajte posao i lični život.

Izbegavajte vezu sa kolegom, a naročito sa šefom

Romansa na radnom mestu možebiti prilično komplikovana i postoje velike šanse da će se loše završiti. Imajte na umu da ćete provesti dosta vremena sa partnerom i na poslu i van posla, što može postati vrlo neprijatno ako raskinete. Takođe ćete i svoje kolege staviti u neprijatnu poziciju.

Izbegavajte fizički kontakt sa kolegama

Možda ste osoba kojoj je potpuno normalno da dodirne nečije rame, ali nekom drugom to može smetati. Bićete pošteđeni dosta muke ako nikoga ne dodirujete, osim ako nije u pitanju formalno rukovanje.

Nikada nemojte piti na radnom mestu

Osim ako u pitanju nije neka žurka i svi ostali piju, nemojte to nikada činiti. Ne samo da bi se to negativno odrazilo na vašu radnu efikasnost, nego možete biti i otpušteni ako vas uhvate na delu. Pogotovo nemojte ići na posao pijani ili zaudarajući na alkohol.

Nemojte kačiti slike uvredljivog sadržaja

Što manje slika na vašem radnom mestu, to bolje. Nemojte suviše personalizovati svoj radni sto, to je mesto na kom treba da radite, a ne vaš lični prostor.

Ne idite na posao neprikladno odeveni

Tužna istina u životu je da odelo zaista čini čoveka. Ljudi vas procenjuju i na osnovu odeće koju nosite. Kada ste u kancelariji, budite uvek besprekorno odeveni. Izbegavajte suviše ležernu odeću i ne dolazite na posao oskudno odeveni.

Foto: stockimages/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.