Aktuelno

Umeće šminkanja glavna stavka u radnoj biografiji?

Jedno britansko istraživanje pokazalo je da kod više od dve trećine poslodavaca žena nema šanse da se zaposli ukoliko na razgovor za posao nije došla našminkana. I žene su sigurnije kad su „skockane”.

Nedelja, 23.02.2014.

12:59

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Prema istraživanju urađenom u Britaniji, više od dve trećine poslodavaca (68,6%) neće da zaposli ženu ukoliko na razgovor za posao nije došla našminkana!

Ustanovljeno je i da 49 odsto šefova tvrdi da je mejkap na licu žene osnovni uslov u profesiji vezanoj za prodaju, promociju proizvoda ili je u pitanju istaknuta uloga u kompaniji. Takođe, 60,8 procenata rukovodilaca navodi da, ako se njihove koleginice ne bi šminkale svakog dana, to bi imalo negativnih efekata i na njihov ostanak u kompaniji i unapređenje.

Mnogi bi se "narogušili" da vide zaposlene dame da na sastanke dolaze bez pudera, ruža i maskare. Zanimljivo je i to da su dve trećine žena (66,4%) rekle da se osećaju mnogo sigurnije kada su "skockane".

izvor i foto: novosti; imagerymajestic/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare