Aktuelno

Šta kada vam šef zadaje glavobolju na poslu?

Da li vam šef zadaje glavobolje na radnom mestu, zbog čega ste postali nesigurni? Nije uvek sve tako crno...

Petak, 10.01.2014.

18:11

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Sta kada vam sef zadaje glavobolju na poslu? Iako kritike i vise posla nego inace nisu bili na popisu novogodisnjih zelja, mnogi ih ni ove godine nece biti postedjeni na radnom mestu. Ali pre nego sto krenete da se zalite kako sef/sefica imaju nesto protiv vas (iako ne iskljucujemo mogucnost), mozda bi trebalo da razmislite i o ovih nekoliko stvari. 1. Njegov/njen posao Vas posao puta hiljadu je ono kako verovatno izgleda njegov/njen dan. Cim je na toj poziciji, svakako ima vise odgovornosti od ostalih, a time i posla. Vrlo cesto zaboravljamo kako su i sefovi samo ljudi. Kljucni korak u smanjenju osecaja nervoze je: da prestanete da gubite potrebnu energiju na pronalazenje dokaza koji podupiru vasu tezu da ste vi taj ko najvise radi i da je to zato jer vas on/ona ne voli. Jedino sto mozete i treba da kontrolisete je kako obavljate taj isti posao. Vec ce vam se nekako isplatiti, budite sigurni. 2. Poverenje Ako vas vas nadredjeni tu i tamo zatrpa s vise posla, to moze da bude i znak da u vas ima najvise poverenja, da ce posao biti obavljen i to kvalitetno. Takodje, kritike ne moraju da budu nesto cime ce se potkopati vas rad i trud, vec ono sto ce ga poboljsati. "Vrlo cesto ne razumemo da su i nasi sefovi puno toga ulozili da bi bili tu gde jesu. Naravno da ce se okruziti ljudima koji zele i mogu da rade i na koje se mogu pouzdati, a ne onima koji zabusavaju i kukaju", pise “MSN Living”. 3. Budite svoji Jos jedan nacin kako ukrotiti nesigurnost na radnom mestu - budite ono sto jeste. Kada vas sef pita za misljenje, recite ono sta msilite, ne ono sto bi on hteo da cuje. Njima ne treba neko ko ce klimati glavom, nego neko ko ima ideje, jer nije nauka da samo takvi prolaze sve njihove testove. Izvor: index Foto: stockimages/freedigitalphotos.net Index Da li vam sef zadaje glavobolje na radnom mestu, zbog cega ste postali nesigurni? Nije uvek sve tako crno... Da li vam sef zadaje glavobolje na radnom mestu, zbog cega ste postali nesigurni? Nije uvek sve tako crno...

Iako kritike i više posla nego inače nisu bili na popisu novogodišnjih želja, mnogi ih ni ove godine neće biti pošteđeni na radnom mestu. Ali pre nego što krenete da se žalite kako šef/šefica imaju nešto protiv vas (iako ne isključujemo mogućnost), možda bi trebalo da razmislite i o ovih nekoliko stvari.

1. Njegov/njen posao

Vaš posao puta hiljadu je ono kako verovatno izgleda njegov/njen dan. Čim je na toj poziciji, svakako ima više odgovornosti od ostalih, a time i posla. Vrlo često zaboravljamo kako su i šefovi samo ljudi. Ključni korak u smanjenju osećaja nervoze je: da prestanete da gubite potrebnu energiju na pronalaženje dokaza koji podupiru vašu tezu da ste vi taj ko najviše radi i da je to zato jer vas on/ona ne voli. Jedino što možete i treba da kontrolišete je kako obavljate taj isti posao. Već će vam se nekako isplatiti, budite sigurni.

2. Poverenje

Ako vas vaš nadređeni tu i tamo zatrpa s više posla, to može da bude i znak da u vas ima najviše poverenja, da će posao biti obavljen i to kvalitetno. Takođe, kritike ne moraju da budu nešto čime će se potkopati vaš rad i trud, već ono što će ga poboljšati. "Vrlo često ne razumemo da su i naši šefovi puno toga uložili da bi bili tu gde jesu. Naravno da će se okružiti ljudima koji žele i mogu da rade i na koje se mogu pouzdati, a ne onima koji zabušavaju i kukaju", piše “MSN Living”.

3. Budite svoji

Još jedan način kako ukrotiti nesigurnost na radnom mestu - budite ono što jeste. Kada vas šef pita za mišljenje, recite ono šta msilite, ne ono što bi on hteo da čuje. Njima ne treba neko ko će klimati glavom, nego neko ko ima ideje, jer nije nauka da samo takvi prolaze sve njihove testove.

Izvor: index
Foto: stockimages/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare