Aktuelno

Kako do posla iz snova?

Ne mogu svi uvek da dobiju ono što žele, ali kada je posao u pitanju postoji nekoliko saveta koji vam mogu pomoći da dođete do posla svojih snova. Pročitajte neke od njih...

Četvrtak, 28.11.2013.

11:25

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Kako do posla iz snova? 1. Budite smireni, opusteni i prisebni Smirenost je vazna osobina pomocu koje mozete da dobijete posao iz snova. Nemojte da budete previse nervozni jer cete izgledati usplahireno, a niko ne zeli usplahirenog radnika. Budite opusteni i sigurno ce vas pozvati na jos jedan intervju. 2. Treba tacno da znate sta zelite Morate da imate jasnu sliku u glavi o tome sta zelite da postignete na poslu i na kom polozaju sebe vidite u buducnosti. Da biste dobili posao iz snova treba vam plan, a on podrazumeva jasan cilj. 3. Dobra biografija Dobra biografija je kljuc za dobijanje posla iz snova. Ona podrazumeva ne samo iskustvo koje ste stekli do sada vec i informacije o vasem prethodnom radnom mestu i odnos sa kolegama. 4. Informisite se Ukoliko ste kontaktirali potencijalnog poslodavca ili bili na intervjuu za posao, slobodno se raspitajte kako je sve proslo. To ce znaciti da zaista zelite posao i da ste sve to veoma ozbiljno shvatili. 5. Povezivanje Upoznajte ljude iz vase poslovne oblasti. Oni vam mogu pomoci u dobijanju posla iz snova. Povezivanje sa drugim uspesnim ljudima je veoma vazno u svakoj karijeri. Foto: imagerymajestic/FreeDigitalPhotos.net Super zena Ne mogu svi uvek da dobiju ono sto zele, ali kada je posao u pitanju postoji nekoliko saveta koji vam mogu pomoci da dodjete do posla svojih snova. Procitajte neke od njih... Ne mogu svi uvek da dobiju ono sto zele, ali kada je posao u pitanju postoji nekoliko saveta koji vam mogu pomoci da dodjete do posla svojih snova. Procitajte neke od njih...

1. Budite smireni, opušteni i prisebni

Smirenost je važna osobina pomoću koje možete da dobijete posao iz snova. Nemojte da budete previše nervozni jer ćete izgledati usplahireno, a niko ne želi usplahirenog radnika. Budite opušteni i sigurno će vas pozvati na još jedan intervju.

2. Treba tačno da znate šta želite

Morate da imate jasnu sliku u glavi o tome šta želite da postignete na poslu i na kom položaju sebe vidite u budućnosti. Da biste dobili posao iz snova treba vam plan, a on podrazumeva jasan cilj.

3. Dobra biografija

Dobra biografija je ključ za dobijanje posla iz snova. Ona podrazumeva ne samo iskustvo koje ste stekli do sada već i informacije o vašem prethodnom radnom mestu i odnos sa kolegama.

4. Informišite se

Ukoliko ste kontaktirali potencijalnog poslodavca ili bili na intervjuu za posao, slobodno se raspitajte kako je sve prošlo. To će značiti da zaista želite posao i da ste sve to veoma ozbiljno shvatili.

5. Povezivanje

Upoznajte ljude iz vaše poslovne oblasti. Oni vam mogu pomoći u dobijanju posla iz snova. Povezivanje sa drugim uspešnim ljudima je veoma važno u svakoj karijeri.

Foto: imagerymajestic/FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare