Aktuelno

Četiri najčešće greške u CV-ju

Želite da vas svaki put kada aplicirate za posao pozovu na razgovor? Vodite računa o sledećem…

Četvrtak, 05.09.2013.

14:12

Izvor: Cosmopolitan.rs

Default images

Podeli:

Cetiri najcesce greske u CV-ju Greske, greske, greske Cak i nekoliko slovnih/pravopisnih gresaka moze ukazati na to da ste lenji i ne mnogo zainteresovani za posao. Nekada ih je tesko uociti, pa dajte CV jos nekome da ga procita, najbolje prijatelju ili kolegi koji vas dobro poznaju. Los izgled i format CV je pokazatelj vaseg nacina prezentacije. Ako njime ne mozete da privucete paznju, kako cete to uciniti na sastancima?! Drzite se ova tri pravila: 1) budite koncizni, 2) koristite klasican font, 3) stavite licne podatke na vrh, a zatim predjite na karijeru, pocevsi od sadasnjeg posla pa unazad. Opsti CV Slanje jednog takvog CV-ja svim poslodavcima znaci eleminaciju u startu. Zato istaknite ono sto je bitno za posao za koji aplicirate. Ukoliko traze kompjuterskog genija, navedite sve kurseve iz te branse koje ste pohadjali, a svakako izostavite casove grncarije. Rastezanje istine Ovo je opasno polje, iako 31% vas priznaje da pomalo preteruje u opisu svojih vestina kako biste osigurale posao. Ukoliko vas provale na intervjuu, posao sigurno otpada jer ko u svojoj firmi zeli nekog kome se ne moze verovati?! izvor i foto: cosmopolitan.rs; franky242/freedigitalphotos.net Cosmopolitan.rs Zelite da vas svaki put kada aplicirate za posao pozovu na razgovor? Vodite racuna o sledecem… Zelite da vas svaki put kada aplicirate za posao pozovu na razgovor? Vodite racuna o sledecem…

Greške, greške, greške

Čak i nekoliko slovnih/pravopisnih grešaka može ukazati na to da ste lenji i ne mnogo zainteresovani za posao. Nekada ih je teško uočiti, pa dajte CV još nekome da ga pročita, najbolje prijatelju ili kolegi koji vas dobro poznaju.

Loš izgled i format

CV je pokazatelj vašeg načina prezentacije. Ako njime ne možete da privučete pažnju, kako ćete to učiniti na sastancima?! Držite se ova tri pravila: 1) budite koncizni, 2) koristite klasičan font, 3) stavite lične podatke na vrh, a zatim pređite na karijeru, počevši od sadašnjeg posla pa unazad.

Opšti CV

Slanje jednog takvog CV-ja svim poslodavcima znači eleminaciju u startu. Zato istaknite ono što je bitno za posao za koji aplicirate. Ukoliko traže kompjuterskog genija, navedite sve kurseve iz te branše koje ste pohađali, a svakako izostavite časove grnčarije.

Rastezanje istine

Ovo je opasno polje, iako 31% vas priznaje da pomalo preteruje u opisu svojih veština kako biste osigurale posao. Ukoliko vas provale na intervjuu, posao sigurno otpada jer ko u svojoj firmi želi nekog kome se ne može verovati?!

izvor i foto: cosmopolitan.rs; franky242/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare