Uređenje doma

Evo kako je jedna trudnica branila pravo žena na abortus

Pripadnici grupe 'Abort67' protestovali su pred jednom klinikom za abortus i uznemiravali pacijente sve dok nije naišla žena u poodmakloj fazi trudnoće i uputila im oštre kritike, ostavivši ih bez reči...

Petak, 05.12.2014.

16:15

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Ona je protestantima uputila sledeće reči: “To što činite je pogrešno. Niko od vas ne zna zašto su se ovi ljudi odlučili na tako drastičan korak, ali ste svi požurili da dođete ovde, osuđujete ih i pritom snimate sve to.”

Kada joj se jedna žena usprotivila govoreći da zna šta radi jer je i sama imala abortus u prošlosti, trudnica ju je jednostavno nazvala licemerom.

“Vi ste abortirali, ali pošto ste se pokajali zbog svoje odluke, sada ovde stojite i nabijate drugim ljudima osećanje krivice na nos. Kad ste to učinili, to je bio vaš izbor. Toliko žena je zlostavljano, pojma nemate zbog čega su ovde i zato smatram da je to što radite pogrešno na toliko mnogo načina”, dodala je.

Međutim, njenom izlaganju još nije došao kraj.

“Nedavno je u jednoj kanti za otpatke u Severnom Jorkširu nađena mrtva beba. Da li mislite da je bolje okončati trudnoću u desetoj nedelji trudnoće, ili čekati da se dete rodi, pa ga tada ubiti jer majka nema gde s njim?”

Ona je takođe istakla da bi bolje bilo da su se protestanti raspitali o obližnjoj instituciji ‘Kids Company’, zaduženoj za brigu o napuštenoj deci umesto što gube vreme pred klinikom. Realnost je takva da su mnoga deca, pre nego što su zbrinuta, bila seksualno zlostavljana ili primorana na prostituciju.

“Umesto da ste obratili pažnju na tu decu i smislili kako ćete im pomoći, vi stojite ovde i problem činite još gorim”.

Žena je zatim otišla, a protestanti su stajali nemo, ostavši bez odgovora.

Video je u sredu objavio novinar Sani Hundal, a do sada je stekao skoro 2 miliona pregleda. Nedugo pošto je osvanuo na Jutjubu, obilje donacija upućeno je u ‘Kids Company’.

Možete ga pogledati ovde:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.