Uređenje doma

Protiv gole Rijane nemaju ništa, ali porođaj krši prava Fejsbuka

Osnivačica organizacije Positive Birth Movement Mili Kil objavila je tri fotografije svog porođaja u vodi, a Fejsbuk ih je označio neprikladnim i uklonio.

Ponedeljak, 27.10.2014.

10:28

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Organizacija koju Mili vodi promoviše prirodan porođaj, a na Fejsbuku okuplja oko 10 hiljada fanova. Ipak, fotografije Mili Kil uklonjene su sa Fejsbuka zbog "golotinje“.

"Društvene mreže pokazuju veliki problem moderne kulture, ne sa golim ženama, nego sa golim i stvarim ženama koje nisu prošle fotošop i pozirale“, napisala je ona – „To pokazuje napore da se potisne ženska moć, koja se možda najviše izražava tokom porođaja“

*ALT

Mili kaže da su njene fotografije uklonjene jer ne odgovaraju „stereotipnim razmišljanjima koje svi imamo o porođaju“

"Na prvoj fotografiji žena kleči i izgleda staloženo, zdravo i prelepo. Na drugoj pokazuje porođaj u vodi i dolazak bebe pravo u mamine ruke. Na trećoj vidimo novorođenče u kadi“, opisala je ona fotografije.

*ALT

Pošto je ubeđena da se društvo „kulturološki plaši rođenja“, ona je odlučila da uradi jedan test i na fan stranu postavi fotografiju Rijane u potpuno prozirnoj haljini. Fejsbuk ovoga puta nije reagovao, a ta fotografija i dalje se nalazi na fan strani njene organizacije.

Za razliku od administratora Fejsbuka mnogi smatraju da su njene fotografije prelepe i predstavljaju pravu inspiraciju.

"Trenutno sam u 38. nedeljni trudnoće sa prvim detetom i jako mi je pomoglo što sam videla realne, prelepe i pozitivne slike rođenja. Jedva čekam da se moj sin rodi“, napisala je jedna žena.

Fejsbuk i dalje razmatra da li fotografije treba vratiti na ovu društvenu mrežu, šta vi mislite?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.