Uređenje doma

Polovina roditelja jedva čeka da se deca odsele

Mnogi ne mogu da dočekaju trenutke mira i tišine, bolje finansijsko stanje i raduju se tome što će ponovo živeti s partnerom kao par...

Sreda, 01.10.2014.

10:58

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Ako imate neopisivu želju da “vidite leđa” vašoj deci kako biste konačno imali malo mira i tišine ili pretvorili njihove spavaće sobe u kancelariju, niste sami.

Nova istraživanja pokazala su da 51 odsto roditelja ne može da dočeka da njihova deca napuste porodično gnezdo. Mnogi očevi i majke bukvalno broje dane željno iščekujući trenutak kada će napokon opet imati celu kuću ili stan za sebe.

Četiri od deset roditelja raduje se miru i tišini, a sličan broj boljem finansijskom stanju.

Oko dve trećine požalilo se da su primorani da svoju odraslu decu koja žive sa njima uključuju u svoje planove za vikend, praznike i slobodne dane.

Rezultati takođe pokazuju da se 47 odsto raduje tome što će konačno opet moći da žive sa partnerom kao par.

Čak 26 odsto roditelja izjavilo je da bi se pred decom, kada se odsele, pretvaralo da im je žao što su deca otišla, iako bi potajno bili presrećni.

Uprkos želji da se “otarase” dece, 8 od 10 roditelja smatra da današnji način života ukazuje na to da će deca bar joše neko vreme provesti kod kuće. U skladu sa time, 90 odsto njih izjavilo je da im je žao današnjih mlađih generacija.

U istraživanju je učestvovalo 2000 ispitanika koji imaju decu starosti iznad 16 godina, a sprovela ga je jedna norveška kompanija za krstarenje.

Foto: photostock/FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare