Uređenje doma

Najkraći plan za čišćenje kupatila: 3 minuta za svakodnevno održavanje

Kupatilo je, mnogi kažu, najvažnija prostorija kad je reč o čišćenju. Ako budete pratili ovaj dnevni, nedeljni i sezonski raspored, uživaćete u blistavoj čistoći i vi i vaši ukućani.

Nedelja, 17.08.2014.

15:04

Izvor: B92

Default images

Podeli:

A kažu da je i za goste ovo presudna prostorija! To je, naime, jedino mesto u kući gde će se duže zadržati nasamo, gde će imati vremena da bez ćaskanja s domaćinima i društvom bace pogled oko sebe.

Da ne biste bili iznenađeni neočekivanom posetom i da biste navikli sve ukućane na kratko, rutinsko čišćenje kome mogu svi da posvete neki trenutak vremena, poslužite se ovim rasporedom obaveza koji se može lako pratiti.

Svakog dana: obrisati umivaonik (40 sekundi) obrisati dasku na WC šolji i ivicu (20 sekundi) istrljati WC školjku četkom (15 sekundi) skinuti vodu s vrata tuš kabine gumenim brisačem stakla (30 sekundi) ili isprati tušem zavesu (15 sekundi) skloniti kozmetiku, sredstva za higijenu i druge sitnice u odgovarajuće ormariće (30 sekundi)

Svake nedelje: oribati kadu (3 minuta) oribati pločice na zidu oko kade (3 minuta) izbrisati pod (2 minuta) izbrisati kvake, utičnice i prekidače (1 minut) isprazniti i izbrisati kantu za smeće (30 sekundi) izbrisati ogledalo (30 sekundi)

Jednom mesečno: opajati uglove, oprati zavesu prema uputstvu za održavanje (najčešće u mašini za veš), izglancati vrata tuš-kabine da biste sprečili stvaranje kamenca, izbrisati vrata i prozor, obrisati vrata ormarića, očistiti slivnik.

Jednom u svakom godišnjem dobu treba: isprazniti sve ormariće, baciti sve ono čemu je prošao rok, izbrisati unutrašnjost.

Izvor: Lisa/Moj stan
Foto: aopsan/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare