Uređenje doma

Kako vam banane mogu pomoći u negovanju biljaka?

Ukusne banane odličan su izvor energije. Ovo, mnogima omljeno voće, odlično je za negu biljaka.

Subota, 26.07.2014.

16:18

Izvor: ljepota.ba

Default images

Podeli:

Kora od banane može poslužiti kao đubrivo, te će vašim omiljenim biljakama obezbediti potrebne nutritijente da bi bile zdrave i lepe. Otkrivamo vam na koje sve načine možete iskoristiti koru od banane u nezi cveća.

Pomešajte je sa zemljom – Koru banane isecite na sitne komade, te je pomešajte direktno sa zemljom. Kora će se za nekoliko dana pretvoriti u kompost, te će biljki pružiti dovoljno energije za rast i razvijanje.

Napravite sprej – Koru banane sitno isecite, pomešajte sa toplom vodom, te nalijte u flašu sa raspršivačem kad se ohladi. Ostavite da stoji nedelju dana, sve dok se kora ne fermentira i potpuno pomeša sa vodom. Hranjivom mešavinom redovno prskajte biljke.

Šejk – Ako ste u potrazi za brzim kompostom, iseckanu koru banana pomešajte sa malo tople vode. Ova mešavina biljkama će obezbediti neophodne sastojke za neometan razvoj.

izvor i foto: ljepota; panpote/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare