Uređenje doma

Evo kako da vam kiša na moru ne pokvari raspoloženje

Ako ste među onim "srećnicima" koji su se baš ovih dana zatekli na odmoru i očajavate zbog vremenskih neprilika, evo što možete da učinite da vam brže prođu kišni i tmurni dani.

Nedelja, 13.07.2014.

16:37

Izvor: Tportal

Default images

Podeli:

Čitajte

Ovo je trenutak da se setite koliko ste puta želeli da pročitate neku knjigu, ali uz sve svakodnevne obaveze nikako da je uzmete u ruke i izgubite se među koricama. Zato je ovo idealno vreme da se udobno izvalite i uživate u čitanju. Kada se udubite u štivo, nećete ni primetiti kako vreme brzo prolazi. Ako niste ljubitelj knjiga, prelistajte omiljeni časopis ili rešavajte ukrštenice uz dugu jutarnju kafu.

Kuvajte

Baš kao i sa čitanjem knjiga, godišnji odmor je idealna prilika da se bacite na isprobavanje recepata koji su malo složeniji ili pripremite nešto od vama nepoznatih svetskih kuhinja. Malo čitajte sa interneta, odlučite se za neki lagan recept, nabavite sastojke, natočite čašu vina, pustite muziku i igrajte se šefa.

Istražujte

Neće vas valjda kiša sprečiti da obiđete mesto u kojem ste na godišnjem odmoru. Uzmite kišobran i krenite u obilazak. Raspitajte se koji muzej ili galeriju možete da posetite u mestu u kojem se nalazite ili gde se jede najbolja domaća hrana.

Opustite se

Ako već morate biti u zatvorenom prostoru, onda se opustite u obližnjem spa centru ili vežbajte u teretani, idite na masažu ili neki tretman lepote. Nakon toga kiša će potpuno pasti u zaborav.

Gledajte filmove

Organizujte filmsko veče ili pak celodnevni maraton. Nabavite omiljene grickalice i uživajte u dobrom filmu.

Briga vas za kišu, idite na plažu

Ako se osećate posebno raspoloženo za malo avanture, idite do plaže i okupajte se po kišnom vremenu. To je zaista poseban osećaj koji morate da priuštite barem jednom u životu.

Društvene igre

Kada ste zadnji put odigrali "Čoveče, ne ljuti se" ili neku društvenu igru? Špil karata verovatno ćete pronaći u nekoj većoj prodavnici, a nije skup pa se zabavite s ekipom i naučite nove igre.

Budite lenji

Ako već pada kiša, a vi ne želite da izlazite, odmarajte se i spavajte. Setite se samo kakav vas životni ritam čeka nakon godišnjeg i dopustite sebi dan izležavanja u krevetu.

Iskoristite pogodnosti smeštaja

Ukoliko spadate među srećnike koji su mogli da priušte smeštaj u hotelu, raspitajte se za sve dodatne sadržaje. Od bazena do teretane, kišno je vreme idealno da se malo relaksirate i opustite unutar hotelskog kompleksa.

Izvor: tportal
Foto: detanan/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare