Uređenje doma

Neverovatne upotrebe omekšivača za veš

Verovali ili ne, omiljeni miris omekšivača možete da osetite i na nekim drugim mestima sem na vešu. Pročitajte nekoliko predloga na koje još sve načine možete da koristite omekšivač…

Četvrtak, 24.04.2014.

18:48

Izvor: B92

Default images

Podeli:

1. Osveživač prostora

Umesto da kupujete razne osveživače prostora, jednostavno pomešajte malo omekšivača sa vodom i to sve sipajte u flašicu sa pumpicom te poprskajte po prostoru. Tokom zimskog perioda još jednostavnije je da umočite peškir u mešavinu vode i omekšivača ida ga stavite da se suši, a isparenja će zamirisati prostor.

2. Protiv prašine

Ukoliko vam se na nekim mestima konstanto skuplja prašina ma koliko često čistili pokušajte da stavite nekoliko kapi omekšivača na krpu i prebrišite. Mesta koja ste prebrisali ne bi trebalo da sakupljaju više toliko prašine.

3. Održavanje četkica

Četkice kojima nanosite senke i rumenila operate sa malo omekšivača, a one će nakon toga biti kao nove. Takođe, isto možete da uradite i sa četkicama za slikanje.

4. Vraća sjaj

Glatke površine u stanu koje su izgubile sjaj prebrišite sa krpom na koju ste stavili nekoliko kapi omekšivača.

5. Skida tapete

Ukoliko imate problem sa skidanjem tapeta pokušajte da premažete mešavinu vode i omekšivača preko tapeta. Iznenadićete se.

Foto: tiverylucky/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.