Uređenje doma

Šta da radite kada vaše dete ne voli da uči?

Da li ste zabrinuti zato što vaše dete voli sve osim učenja? Pokušali ste da to promenite na sve načine, ali i dalje nema rezultata. Potrebno je da budete strpljivi i usmerite dete na pravi put. Evo i šta vam može pomoći u tome.

Petak, 10.01.2014.

13:53

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Sta da radite kada vase dete ne voli da uci? 1. Poznavanje interesa dece Roditelji moraju biti otvoreni prema interesima svoje dece. Ukoliko je to pevanje, igranje, resavanje zagonetki ili sport, podrzite ih u tome i podstaknite da prikupe vise informacija iz te oblasti. Ucenje o onome sta ih interesuje, moze da podstakne i ucenje uopste. 2. Citajte sa njima Ukoliko vase dete citanje ili ucenje smatra dosadnim, pokusajte da citate i ucite zajedno. Smenjujte se u citanju i nakon svakog poglavlja ili lekcije, sumirajte sta ste procitali. 3. Kreativan pristup Kreativnost, ucenje moze uciniti interesantnijim. Ukoliko vasu decu interesuje nauka, napravite zajedno makete planeta ili izvedite neke eksperimente. Ukoliko vole umetnost, vodite ih u muzeje ili pozorista. 4. Igre za razmisljanje Ascijacije, sah, sudoku ili zagonetke su igre u kojima ce vase dete morati da razmislja. 5. Proslavite svaki uspeh Decu ce veoma usreciti ukoliko proslavite cak i najmanji njihov uspeh. Nagradite ih za dobar uspeh u skoli i to im moze biti veliki podsticaj da tako i nastave. Foto: DavidCastilloDominici/FreeDigitalPhotos.net Super zena Da li ste zabrinuti zato sto vase dete voli sve osim ucenja? Pokusali ste da to promenite na sve nacine, ali i dalje nema rezultata. Potrebno je da budete strpljivi i usmerite dete na pravi put. Evo i sta vam moze pomoci u tome. Da li ste zabrinuti zato sto vase dete voli sve osim ucenja?

1. Poznavanje interesa dece

Roditelji moraju biti otvoreni prema interesima svoje dece. Ukoliko je to pevanje, igranje, rešavanje zagonetki ili sport, podržite ih u tome i podstaknite da prikupe više informacija iz te oblasti. Učenje o onome šta ih interesuje, može da podstakne i učenje uopšte.

2. Čitajte sa njima

Ukoliko vaše dete čitanje ili učenje smatra dosadnim, pokušajte da čitate i učite zajedno. Smenjujte se u čitanju i nakon svakog poglavlja ili lekcije, sumirajte šta ste pročitali.

3. Kreativan pristup

Kreativnost, učenje može učiniti interesantnijim. Ukoliko vašu decu interesuje nauka, napravite zajedno makete planeta ili izvedite neke eksperimente. Ukoliko vole umetnost, vodite ih u muzeje ili pozorišta.

4. Igre za razmišljanje

Ascijacije, šah, sudoku ili zagonetke su igre u kojima će vaše dete morati da razmišlja.

5. Proslavite svaki uspeh

Decu će veoma usrećiti ukoliko proslavite čak i najmanji njihov uspeh. Nagradite ih za dobar uspeh u školi i to im može biti veliki podsticaj da tako i nastave.

Foto: DavidCastilloDominici/FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.