Uređenje doma

Kako rođenje deteta menja vaš seksualni život?

Na seksualni život bračnih partnera nakon rođenja deteta, značajno utiču umor i nedostatak vremena, pokazuje istraživanje.

Nedelja, 04.08.2013.

16:03

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Kako rodjenje deteta menja vas seksualni zivot? Istrazivanje objavljeno na Univerzitetu Micigen, pokazalo je da umor i stres zbog novih zivotnih okolnosti mogu izazvati gubitak seksualne zelje novopecenih roditelja. U isto vreme, moguce je da se u nekim trenucima javi veca zelja za intimnoscu, upravo zbog ogranicenog vremena koje partneri imaju jedno za drugo. "Dosli smo do otkrica da, poput majke, i drugi partner oseca uspone i padove u seksualnim zeljama i potrebama u postporodjajnom periodu“, kaze Sari van Anders, autor studije. Povecana zelja za seksom, vezuje se za potrebu za intimnoscu, dok se smanjena vezuje za umor i stres. Istrazivanje je pokazalo da su okolnosti kao sto je briga o detetu i umor, imale veci uticaj na seksualne zelje majki, nego hormoni ili njeno fizicko stanje. Na samom vrhu liste uzroka smanjene seksualne zelje roditelja nalaze se umor, stres i nedostatak vremena, pokazuje studija. izvor i foto: yumama; ambro/freedigitalphotos.net yumama Na seksualni zivot bracnih partnera nakon rodjenja deteta, znacajno uticu umor i nedostatak vremena, pokazuje istrazivanje. Na seksualni zivot bracnih partnera nakon rodjenja deteta, znacajno uticu umor i nedostatak vremena, pokazuje istrazivanje.

Istraživanje objavljeno na Univerzitetu Mičigen, pokazalo je da umor i stres zbog novih životnih okolnosti mogu izazvati gubitak seksualne želje novopečenih roditelja. U isto vreme, moguće je da se u nekim trenucima javi veća želja za intimnošću, upravo zbog ograničenog vremena koje partneri imaju jedno za drugo.

"Došli smo do otkrića da, poput majke, i drugi partner oseća uspone i padove u seksualnim željama i potrebama u postporođajnom periodu“, kaže Sari van Anders, autor studije. Povećana želja za seksom, vezuje se za potrebu za intimnošću, dok se smanjena vezuje za umor i stres.

Istraživanje je pokazalo da su okolnosti kao što je briga o detetu i umor, imale veći uticaj na seksualne želje majki, nego hormoni ili njeno fizičko stanje. Na samom vrhu liste uzroka smanjene seksualne želje roditelja nalaze se umor, stres i nedostatak vremena, pokazuje studija.

izvor i foto: yumama; ambro/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare