Uređenje doma

Polovne stvari koje ne smete imati u kući

Na nekim stvarima za kuću se ne isplati štedeti odnosno, bolje je kupiti nove nego korišćene. Evo kojim polovnim stvarima ipak nije mesto u vašem domu...

Nedelja, 16.06.2013.

11:42

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Polovne stvari koje ne smete imati u kuci Krevetic za dete Krevetici za decu podnose puno “zlostavljanja” od strane mrzovoljne decice. Znaju da budu rasklimani, a vi zelite siguran krevetic za dete. Prema jednom istrazivanju koje je objavio “Njujork Tajms” problemi s nesigurnim kreveticima doveli su do 150 smrtnih slucajeva izmedju 2007. i 2010. godine. Posudje za kuvanje Ovo je svakako nesto u sta bi trebalo da ulozite vise novca. Pogotovo ako je rec o posudju s neprijanjajucim dnom. Vec korisceno posudje sigurno se ostetilo tokom upotrebljavanja, teze ga je cistiti i postoji veca mogucnost od ispustanja stetnih hemikalija. Mikseri Mikseri zahtevaju da njihove ostrice budu super ostre i odrzavane kako bi sto bolje radile. Ako kupite polovni mikser mnogo cete vise cekati da obavi posao, jer su ostrice tupe. Tapacirani namestaj Tesko je resiti se ustajalog mirisa koji ima neki tapacirani polovni namestaj, bez obzira koje sredstvo za ciscenje koristili. S vremenom i koriscenjem takve stvari se jednostavno istrose, napune prasinom, a o grinjama da ne govorimo. Madraci i jastuci Nikad, ali nikada ove stvari nemojte uzimati od drugih ili jos gore, kupovati polovne. To nije vredno toga da rizikujete mogucnost grinja, plesni ili neceg drugog sto bi se u jastucima i madracima moglo naci. Usisivac Usisivaci su jedno od kucnih pomagala koja se najvise koriste i ne traju vecno. Ako vam treba nesto sto jos uvek ima snagu za usisavanje kako biste sto bolje ocistili prasinu u domu, najbolje je da kupite novi usisivac. izvor i foto: magazin net; sxc.hu magazin.net Na nekim stvarima za kucu se ne isplati stedeti odnosno, bolje je kupiti nove nego koriscene. Evo kojim polovnim stvarima ipak nije mesto u vasem domu... Na nekim stvarima za kucu se ne isplati stedeti odnosno, bolje je kupiti nove nego koriscene. Evo kojim polovnim stvarima ipak nije mesto u vasem domu...

Krevetić za dete

Krevetići za decu podnose puno “zlostavljanja” od strane mrzovoljne dečice. Znaju da budu rasklimani, a vi želite siguran krevetić za dete. Prema jednom istraživanju koje je objavio “Njujork Tajms” problemi s nesigurnim krevetićima doveli su do 150 smrtnih slučajeva između 2007. i 2010. godine.

Posuđe za kuvanje

Ovo je svakako nešto u šta bi trebalo da uložite više novca. Pogotovo ako je reč o posuđu s neprijanjajućim dnom. Već korišćeno posuđe sigurno se oštetilo tokom upotrebljavanja, teže ga je čistiti i postoji veća mogućnost od ispuštanja štetnih hemikalija.

Mikseri

Mikseri zahtevaju da njihove oštrice budu super oštre i održavane kako bi što bolje radile. Ako kupite polovni mikser mnogo ćete više čekati da obavi posao, jer su oštrice tupe.

Tapacirani nameštaj

Teško je rešiti se ustajalog mirisa koji ima neki tapacirani polovni nameštaj, bez obzira koje sredstvo za čišćenje koristili. S vremenom i korišćenjem takve stvari se jednostavno istroše, napune prašinom, a o grinjama da ne govorimo.

Madraci i jastuci

Nikad, ali nikada ove stvari nemojte uzimati od drugih ili još gore, kupovati polovne. To nije vredno toga da rizikujete mogućnost grinja, plesni ili nečeg drugog što bi se u jastucima i madracima moglo naći.

Usisivač

Usisivači su jedno od kućnih pomagala koja se najviše koriste i ne traju večno. Ako vam treba nešto što još uvek ima snagu za usisavanje kako biste što bolje očistili prašinu u domu, najbolje je da kupite novi usisivač.

izvor i foto: magazin net; sxc.hu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare