Modne vinjete - Poligon za mlade dizajnere

Modne vinjete su i ovog puta je poligon kreativnog izraza kako neafirmisanih imena, tako i onih dobro poznatih široj modnoj javnosti.

Izvor: Super žena

Četvrtak, 30.10.2014.

12:50

Default images

Izuzetno posćeno veče u Galeriiji Štab obeležili su pre svega kvalitetni modeli, ali i upečatljivi detalji poput maski koje su nosili modeli Marka Ivkovića, energija pokreta manekena koji su nosili modele Sonje Marunić, interakcija između pokreta manekenki, video proekcije i zvuka na postavci Ane Vasiljević i gracioznosti balerina koje su bile uz unikatne modele Ane Cvejić.
Sonja Maruniæ
Ana Vasiljević je predstavila kolekciju inspirisanu delima Paula Klea - “UNity”. Pored samih modela, koncept ``UNity`` se odnosi i na interaktivnu instalaciju koja se definiše pokretom koji izaziva pojedine animacije koje će na simboličan način predstaviti neke od suštinskih društvenih tema.

Ana Cvejić je prikazala konceptualnu kolekciju unikatno printanih baletanki – Ego Ballerina. Motivi na koži ispituju značaj ličnih sećanja i uspomena i načine na koji oni bivaju transformisani susrećući se sa selfie društvenim fenomenom.
Marko Ivkoviæ
Sonja Marunić rekonstruiše mogućnosti spajanja nespojivog - istoka i zapada, odakle i nastaje autorkina proekcija žene iz budućnosti. Istovremeno ona je gejša i futuristička ratnica Nikita Denmark.

Marko Ivković predstaviće se kolekcijom inspirisanom konceptom sujevjerja i efektom verovanja koje utiče na ljudski um - Broken Gloss.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: