Izbegnite greške: Kako pravilno nositi kombinezon

Ovaj odevni predmet u poslednje vreme postao je vodeći izbor za dnevne i svečane prilike. Ali, uprkos tome što ga mnoge dame obožavaju, on krije brojne zamke koje narušavaju sklad figure. Saznajte kako možete da ih izbegnete...

Izvor: B92

Sreda, 01.10.2014.

12:49

Default images

Modni potencijal kombinezona, jednodelno skrojenog komada odeće pre pola veka proslavio je modni genijalac Iv Sen Loren, prepoznavši u ovom komadu ključni element slavljenja ženstvenosti. Danas je kombinezon vodeći u izboru brojnih dama ne samo za poslovne i ležerne prilike, nego i u onima za koje je potrebna doza glamura.

Ipak, mnogi će se složiti kako s ovim odevnim komadom treba biti na oprezu, s obzirom da njegov kroj, iako jednostavan, nije lako prilagodljiv svakom telu. Kako izbeći mane poput vizualno kratkih nogu, proširenih bokova ili širokog struka?

S obzirom da kombinezon vizualno skraćuje figuru, osnovno pravilo je kombinovati ga uz visoku potpeticu. Jedini krojevi koji trpe nisku potpeticu su vrećasti modeli. Nabrana nogavica u tom slučaju savršeno će se stopiti s robusnom čizmom ili cipelama do gležnjeva.

Da biste telo u kombinezonu doveli u ravnotežu i izbegli dominantan donji deo u području bokova i struka, stavite upadljivu maramu oko vrata ili masivnu ogrlicu. U ovom slučaju jednako će posao obaviti i gornji deo kombinezona s naglašenim dekolteom.

Trik kojim se ostvaruje vizualni sklad tela i koji će sprečiti da kombinezon 'pojede' figuru je kaiš. Bilo da je masivan ili tanki, s istaknutom kopčom, pozicioniran na liniji struka učiniće figuru ženstvenijom i istaći obline.

Idealna dužina nogavica kombinezona je ¾, ili tačnije do iznad gležnja. Uz nju list postaje izduženiji, čime se postiže vizualni utisak dužih nogu.

Kratke, strukirane jakne ili sakoi najbolje pristaju uz kombinezon, dugačke krojeve (posebno do sredine bedra) treba izbegavati jer narušavaju sklad figure.

Izvor: zadovoljna.hr
Foto: CastawayVintage/Flickr.com
Foto: CastawayVintage/Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: