Uske farmerke više nisu "in"

Uske farmerke već duže vreme su jedan od osnovnih i nezamenjivih delova ženske garderobe, a njihova popularnost tolika je da je gotovo nemoguće zamisliti da će ikada izaći iz mode. Međutim, kako piše Blumberg, trend uskih farmerki je na svom zalasku, a navodi se da žene, koliko god ih volele, u istoj meri ih i preziru.

Izvor: B92

Subota, 23.08.2014.

12:24

Default images

Još pre tri godine proizvođači odeće pokušali da ugase trend skini (skinny) farmerki plasirajući na tržište zvonaste pantalone, ali to nije upalio pa su žene nastavile da pune ormare uskim modelima. Sada, međutim, poznati proizvođač odeće “Gap” i luksuzna modna kuća “Bloomingdale’s” ponovno pokušavaju da popularizuju nešto ležernije stilove farmerki. Tako je Gapov predlog novog trenda elegantna trenerka uz koju se nose strukirane košuljice i bluzice.

Cilj promene trenda i izbacivanja skini farmerki iz mode je navođenje žena na kupovinu potpuno nove garderobe, a prema rečima Maršala Koena, glavnog analitičara u “NPD Group Inc”, ovog puta modnoj industriji to možda i pođe za rukom. Naime, prema rečima stručnjaka, žene žele odeću koju mogu da nose kako na posao, tako i na jogu ili neku drugu aktivnost u slobodno vreme jer jednostavno ne žele da se presvlače pet puta na dan kako bi bile spremne za svaku priliku. Osim toga, nakon toliko godina utezanja u uske farmerke, žene žele udobnost.

Još prošle godine na police prodavnica ulične mode počeli sve češće da stižu elegantniji modeli sportskih pantalona, izrađeni kako od pamuka, tako i od svile za nešto elegantniji izgled. Gapovi najnoviji stilovi uključuju pantalone nalik trenerci i modele širokih i elegantnih kapri pantalona.

Novi modni trendovi, kada ih kupci prihvate, za prodavce su vrlo isplativi jer su žene prisiljene da kupuju i nove cipele, košulje, jakne, torbe, nakit i slično. Upravo se to dogodilo sa skini džinsom – kada su žene počele da nose modele uskih pantalona, počele su više da kupuju i niske čizme jer one najbolje pristaju uz tu vrstu farmerki.

Popularizacijom nešto ležernijih i širih modela pantalona prodavci odeće se nadaju da će navesti žene da postojeću odeću zamene novom i da počnu da kupuju strukirane bluze i košuljice koje znatno bolje pristaju pantalonama ležernijeg kroja.

Izvor: tportal.hr
Foto: SergeBertasiusPhotography/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: